Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Au pus robotica pe bară și s-au implicat în lupta cu noul coronavirus. Elevii unui liceu din Târgu Jiu fac viziere pentru medici și polițiști

Sunt încă elevi, dar vor să se implice şi să ajute. Deşi nu merg la şcoală, tot mai mulţi copii vor să dea o mână de ajutor salvatorilor în lupta cu noul coronavirus.

La Târgu Jiu, mai mulţi liceeni pasionaţi de robotică au descoperit că îşi pot folosi uneltele şi pentru a face viziere. De atunci s-au pus serios pe treabă, iar echipamentele lor de protecţie vor merge la medici şi poliţişti.

Elevii au trecut de la robotică, la viziere pentru medici și polițiști

Ei sunt Alexandru şi Mihnea. Învaţă la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu şi, alături de câţiva colegi de liceu, au început să facă viziere 3D. Ştiu cât de importante sunt pentru a proteja salvatorii, aşa că au vrut să dea o mână de ajutor.

„Mă simt foarte norocoasă”. A învins coronavirusul, la 106 ani, după ce a prins Primul și Al Doilea Război Mondial! Ce și-a dorit, la ieșirea din spital. FOTO

„Acest model este unul dintre cele mai rezistente pentru ce avem noi nevoie. Se sterilizează uşor, se poate pune într-o baie cu alcool sau chiar prin lampă cu ultraviolete. Plasticul acesta este rezistent la lumină ultravioletă”, a explicat Alexandru Stoian, unul dintre elevi.

Ideea le-a venit după ce au văzut că tot mai mulţi colegi de-ai lor din ţară s-au implicat cum au putut în lupta împotriva coronavirusului. Profesorii îi susţin.

„Cum am putea ajuta comunitatea locală”

„I-am întrebat pe copiii noştri dacă putem rezolva problema. Au zis că da. Au zis că le trebuie o imprimantă 3D. Au fost chiar entuziasmaţi de acest lucru. Au făcut proiectul. Le-am cumpărat imprimanta şi uite că acum produc”, povestește Doru Taşcău, directorul liceului.

Prietenul la nevoie se cunoaște! Un bărbat a înlocuit sucul cu vin pentru a-i duce unui tânăr aflat într-un centru de carantină. Cum a fost pedepsit

Liceenii sunt familiarizaţi cu mediul de lucru. Fac parte din echipa de robotică a liceului şi lucrau la un robot pe care ar fi trebuit să-l prezinte în cea mai importantă competiţie de profil. Situaţia din ţară le-a dat puţin planurile peste cap.

„Momentan este abandonat până la începerea viitorului sezon şi ne-am reorientat spre cum am putea ajuta comunitatea locală”, a explicat Mihnea Popeangă, elev.

Începutul a fost mai greu. Acum, în fiecare zi vor produce în jur de 10 viziere ce vor fi donate medicilor, pompierilor şi poliţiştilor aflaţi în prima linie în această perioadă.

Recomandari