Elevul erou din Bacău a devenit component al lotului național al României pentru Olimpiada Internațională de Biologie!

 

Luna trecută, Sebastian a fost victima unui accident de circulație cumplit, însă asta nu l-a împiedicat să lupte pentru un vis. Visul de a reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie. Zilele trecute, elevul erou a primit o veste senzațională.

„Mi-am împlinit visul. Asta îmi doream cel mai mult. Am intrat inițial în lotul național lărgit, unde am fost 20 dintre cei mai buni olimpici. A urmat o nouă pregătire intensă, între 5 și 16 mai, la Cluj, cu profesori universitari, pentru ca în final să fim aleși doar 4 dintre noi, care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie, ce se va desfășura în Ungaria, la Szeged, între 14 și 21 iulie”, a declarat, în exclusivitate pentru Deșteptarea, Sebastian.

Sebastian a fost una dintre victimele accidentului în care a fost implicat lotul băcăuan de la această olimpiadă. Microbuzul în care se aflau 9 elevi, împreună cu profesorul însoțitor, a intrat într-un cap de pod la 20 de km înainte de intrarea în Cluj, iar în urma nefericitului eveniment toți au ajuns la spital, cu diferite traumatisme, unii dintre ei chiar cu diagnostice grave.

„Au fost 9 zile de cursuri de dimineața până seara, lăsând deoparte cele 9 luni de pregătire individuală. Întrebările au fost din 9 domenii ale Biologiei (Biologie celulară, Genetică, Plante, Anatomie, Ecologie etc) în cadrul unui test de 3 ore. Faptul că m-am calificat a fost cea mai incredibilă veste din viața mea, oricât de mult speram că voi reuși și oricâtă încredere aveam deja. Pe ceilalți 3 participanți din lot îi cunosc de anul trecut – 2 băieți, din București și Alexandria, și o fată din Timișoara. Eu sunt, ca vârstă, cel mai mic dintre ei.

 Urmează ca toți patru să facem alte două săptămâni de pregătire practică la București, după 10 iunie, foarte importantă pentru Internațională. Acolo avem 4 probe practice, a câte o oră și jumătate, și încă 2 teoretice de trei ore fiecare. 

Este de departe cel mai înalt vârf atins de mine până acum”, a spus Sebastian pentru aceeași sursă. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI