Antena Căutare

Epava Titanicului isi asteapta vizitatorii! 60.000 de dolari pentru o expeditie in adancurile Atlanticului

Pe 10 aprilie 1912, cea mai mare si luxoasa ambarcatiune din lume lovea un iceberg. Avea sa se scufunde. Incepea un nou capitol din istoria Titanicului. In acel loc, unde epava "zace" de peste 100 de ani, cei care doresc sa o viziteze, pot avea parte de experienta vietii.

Epava Titanicului a fost descoperita abia in 1986 de catre oceanograful american Robert Ballard. Insa abia la inceputul anilor 90, unii certatatori s-au incumatat sa o exploreze.

Dupa 2000, compania The BlueFish, cu sediul in Los Angeles a inceput sa organizeze expeditii subacvatice. Doar opt persoane au ajuns pe fundul Oceanului Atlantic. Ulterior, s-a renuntat la realizarea unor astfel de expeditii, dar acum, compania a reusit sa relanseze acest proiect.

Contra sumei de 60.000 de dolari, epava Titanicului poate fi vizitata integral, intr-o forma organizata. Potrivit site-ului thebluefish.com, expeditia se ca realiza catre St. John’s, Newfoundland, cu vasul Akademik Keldysh, detinut de Shirshov Insititute of Oceanology, care are maximum 20 de locuri disponibile.

Calatorii vor petrece acolo o noapte, vor lua cina si vor primi instructiuni, apoi se vor imbarca la bordul unui submersibil pentru a cobori pana la 3.800 de metri adancime catre Titanic. Calatoria va dura 11-12 ore, iar fiecare submersibil are maximum trei locuri, intre care unul pentru pilot.

Pretul de aproape 60.000 de dolari al acestei aventuri include mesele, iar banii vor fi stransi cu scopul sustinerii cercetarilor stiintifice la Shirshov Institute of Technology, care colecteaza date si imagini la fiecare expeditie subacvatica.

Insa de departe, omul care a facut o pasiune pentru epava Titanicului este regizorul James Cameron, cel care in 1997 a adus in fata publicului povestea ambarcatiunii printr-o productie cinematografica care a scris istorie. Regizorul a coborat de 33 de ori in adancurile Atlanticului, Titanicul devenind pentru el o obsesie pe care si-a asumat-o.

Titanic, cel mai mare pachebot din lume, a plecat in calatorie, in data de 10 aprilie 1912, din Southampton, Anglia, cu destinatia New York, Statele Unite. La patru zile de la plecare, in data de 14 aprilie 1912, luxosul vas s-a ciocnit de un iceberg si s-a scufundat, in urma careia 1514 de persoane si-au pierdut viata din cele 2224 care se aflau la bord.

Sursa: thebluefish.com

VIDEO! Imagini care au facut inconjurul lumii. Oamenii au impins trenul pentru a o salva... "Era Botox" a trecut! Asiaticele ar face orice ca sa aiba... cearcane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x