Antena Căutare

Era în 1952. Elisabeta a II-a devenea Regina Angliei. Ea avea 52 de kilograme, rochia - 40

În 1952, Elisabeta a II-a devenea Regina Angliei. O zi frumoasă de februarie care va rămâne în istoria nu doar a unei monarhii, ci a unei lumi întregi

Era în 1952. Elisabeta a II-a devenea Regina Angliei. Ea avea 52 de kilograme, rochia - 40
Regina Elisabeta a II-a | www.telegraph.co.uk

În 1952, Elisabeta a II-a devenea Regina Angliei. O zi frumoasă de februarie care va rămâne în istoria nu doar a unei monarhii, ci a unei lumi întregi. Într-un top realizat recent, Elisabeta a II-a a fost desemnată „cea mai bună regină din toate timpurile“. Pe lângă această titulatură, Regina Elisabeta a II-a a fost deseori inclusă în topuri de tipul „cei mai iubiţi monarhi“, respectiv „cele mai elegante regine“.

De altfel, acum suverana în vârstă de 89 de ani este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Regatului. Elisabeta a II-a a doborât recordul stabilit de stră-străbunica sa, Regina Victoria, care a stat pe tronul britanic timp de 63 de ani, şapte luni şi două zile

Povestea rochiei de la încoronarea Reginei este una pe care jurnaliștii au ignorat-o ani de-a rândul. Pe cât de frumoasă, pe atât de interesantă.

Rochia pe care Regina Elisabeta a II-a a purtat-o la fastuoasa ceremonie de încoronare a fost creată de cel mai bun designer şi croitor britanic al acelor timpuri Norman Hartnell.

O rochie de poveste

În autobiografia sa, Hartnell, care a primit între timp şi titlul nobiliar de „Sir“, povesteşte că a alcătuit nu mai puţin de 25 de machete, refăcute la fiecare nouă probă sau sugestie. Varianta finală, aprobată în compania reginei, avea un guler modern şi era croită exclusive din mătase de cea mai bună calitate, pe suprafaţa căreia au fost brodate . însemnele botanice ale fiecărei ţări membre a Commonwealth-ului (comunitatea tuturor fostelor colonii britanice – n.r., Elisabeta domnind peste şaisprezece state suverane). Piesa vestimentară a cântărit câteva zeci de kilograme, a fost prevăzută cu un corset şi o trenă, la realizarea cărora a muncit o armată de croitori. Se spune că rochia cântărea peste 40 de kilograme, deși frumoasa viitoare regină nu avea mai mult de 50.

O mireasă desprinsă din basme

Căsătoria şi fascinaţia de a fi mamă, marcate tot în rochii frumoase

În vara lui 1946, Prinţul Filip a cerut-o pe Elisabeta. S-au căsătorit un an mai târziu. Înainte de aceasta, Filip a renunţat la titlul de Prinţ al Greciei şi Danemarcei, a primit cetăţenia britanică şi s-a convertit la Anglicanism. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală. La numai un an după nuntă, cei doi soţi deveneau părinţi, odată cu naşterea primului copil, Charles Philip Arthur George.

CITEȘTE ȘI: 63 de ani și 216 zile. Record stabilit de Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh englez. God Save the Queen!


„Încă nu-mi vine să cred că am un copil al meu", îi scria atunci proaspăta mamă, verişoarei sale, Lady Mary Cambridge. La 15 august 1950, Elisabeta a născut-o pe Anne Elizabeth Alice Louise. În 1960 şi 1964, Elisabeta a II-a dă naştere Prinţului Andrew, respectiv, lui Edward, conte de Wessex. Atât rochia de mireasă, cât și cele care o surprind pe regină în ipostaza de mamă au fost marcate, cum altfel, tot în ținute frumoase.

Nu ai idee cât de utilă este! Folia de aluminiu te ajută să economiseşti bani şi timp... Mirela Vaida, mai frumoasă ca niciodată! Vedeta radiază de bucurie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x