Antena Căutare

Eroi cu patru labute: Cunoaste-i pe Boris si Gruia, donatorii de sange!

Animalele de companie au si ele banca lor de sange. Cainii si pisicile sunt donatorii, iar medicii veterinari pot folosi pungile cu sange atunci cand trebuie sa opereze alte patrupede. Si, spre deosebire de oameni, animalele pot dona in fiecare luna.

Gruia si Boris, doi masculi din rasa Bull Terrier. Astazi, amandoi au primit, din nou, distictia de erou, pentru ca isi ajuta semenii. Boris e deja la a doua punga de sange donata, iar Gruia e la a patra.

Orice patruped poate deveni donator de sange. Nu trebuie decat sa se prezinte la cabinetul veterinar. De aici, medicii se apuca de treaba. Tund o mica portiune pe gatul animalului, cat sa poata sa ia sange, iar acolo totul se petrece la fel ca in cazul oamenilor.

Singura diferenta fata de oameni este ca, la caini cel putin, se poate recolta sange lunar. Sunt cel putin 13 grupe sanguine depistate, la catei. Studiile continua, s-ar putea sa fie mai multe.

In schimbul unei pungi de 450 de grame de sange, animalele de companie primesc si cadouri: vaccinul anual gratuit, deparazitare interna gratuita la sase luni, toaletare auriculara, taiat gherute.

Pana acum, 90 de caini sunt pe listele de donatori din Bucuresti. Cand au nevoie de sange pentru cainii lor, in caz de accident de exemplu, stapinii platesc intre 200 si 350 de lei pentru transfuziile de sange.

Rochie de 5.000 de dolari, furata de o viitoare mireasa. Vezi cum a procedat!... Felix Baumgartner, primul om care a depasit viteza SUNETULUI! A sarit in gol de la 39.000 de metri altitudine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x