Antena Căutare

Eva Braun şi Adolf Hitler, o iubire neînţeleasă! După o zi de căsnicie s-au sinucis: “Ţi-am jurat că o să te urmez chiar şi în moarte”

El, considerat un monstru, ea, o femeie frumoasă transformată în amanta unui om fără scrupule! Povestea lor continuă să uimească, chiar şi după 71 de ani. Aşa cum şi-au jurat, doar moartea i-a despărţit. Se întâmpla pe 30 aprilie 1945. Tot atunci lua final şi chinul evreilor din lagărele naziste

El, considerat un monstru, ea, o femeie frumoasă transformată în amanta unui om fără scrupule! Povestea lor continuă să uimească, chiar şi după 71 de ani. Aşa cum şi-au jurat, doar moartea i-a despărţit. Se întâmpla pe 30 aprilie 1945. Tot atunci lua final şi chinul evreilor din lagărele naziste

L-a cunoscut pe Hitler în 1929, în Munchen, unde lucra împreună cu fotograful Heinrich Hoffmann, în atelierul acestora. Atracţia a fost reciproca, însă el nu i-a acordat, iniţial, prea multă atenţia. Îşi canalize toată energia către nepoata sa, Geli Raubal.

El avea 40 de ani, iar ea doar 17.

Abia după moartea ei, care s-a sinucis din cauza geloziei unchiului său, Hitler pune serios ochii pe Eva Braun. Nu întâmplător, Eva semăna foarte mult cu acesta nepoata. Deşi tatăl fetei nu era deloc de acord cu relaţia celor doi, Eva se mută în apartamentul noului iubit.

Îi plăceau femeile tinere, simple şi fără prea mari visuri şi ambiţii în viaţă, pe care să le poată modela după bunul plac.

“SUNT ÎNSURAT CU GERMANIA!”

În 1933 după ce Hitler ajunge Fuhrerul Germaniei și îi cere să se mute la Berlin. Aici cumpără un apartament unde o vizitează pe ascuns. Ea îşi petrece vremea aşteptându-l. Hitler vine, rar şi cu maxime precauţii. Dorinţa ei este să facă publică legătura lor şi mai ales să se căsătorească deşi el îi declarase că este celibatar convins, lucru pe care îl spusese şi în câteva din discursurile lui, pretinzând că se însurase cu… Germania!

„Încercaţi să vă imaginaţi dacă aş avea o nevastă care să-şi bage nasul în treburile mele. În timpul liber vreau să am liniştea mea, nu mă pot căsători.”- obişnuia să spună el , justificându-şi dorinţa sa de a nu se căsători prin aceea că este „însurat cu soarta Germaniei”.

Eva Braun era o femeie frumoasă, cu silueta zveltă şi trăsături fine. Îi plăceau sporturile, dar nu prea a avut ocazia să le practice, din cauza izolării în care era nevoită să trăiască, în calitate de amanta secretă a dictatorului.

Asta a dus-o, de două ori, în pragul sinuciderii. Hitler a reuşit să o salveze, ba chiar i-a cumpărat o vilă şi un Mercedes, ea beneficiind şi de un şofer personal, a inclus-o în testamentul său şi în scurt timp a devenit cea mai importantă femeie a Reich-ului.

NU O INTERESA NIMIC DIN CE FĂCEA HITLER!

Era o femeie rezervată faţă de cei din anturajul lui Hitler, care nu ştiau nici ei prea multe despre relaţia lor de dragoste. Oricum, dictatorul evita să comenteze vreun aspect legat de viaţă să intimă şi se pare că uneori se simţea stânjenit în prezenţa ei.

Era limpede că povestea celor doi va fi influenţată, decisă, de soarta războiului. Odată cu înfrângerile în Est şi Vest şi cu declinul fizic şi psihic al lui Hitler, fidela Eva Braun devine tot mai importantă pentru el în contextul în care mulţi şefi nazişti luau distanţă.

Ea se instalează cu el în Berlin, în buncărul săpat sub cancelaria Reichului. Într-un stil wagnerian, Hitler decisese să se retragă aici. Armata roşie pătrunsese deja în oraş sub conducerea lui Jukov şi ducea lupte la câteva străzi depărtare de bunker. Hitler a decis să se sinucidă pentru a nu cădea prizonier în mâinile ruşilor.

La 20 aprile 1945 Hitler împlinea 56 de ani şi s-a organizat cu ultimiii devotaţi o petrecere. Hitler i-a cerut să plece cu ultimul avion din Berlin, dar ea a refuzat. El a sărutat-o prima dată în public. A hotărât să se însoare cu ea.

ANI DE ZILE S-AU IUBIT PE ASCUNS!

Dorinţa ei de a deveni soţia dictatorului s-a împlinit abia după 15 ani, la data de 29 aprilie 1945, când Hitler şi Eva Braun s-au căsătorit, în sfârşit, în biroul de lucru al Führer-ului. La ceremonie, care a fost lipsită de fast, au asistat doar câteva persoane de încredere. Eva îl însoţeşte pe Hitler în buncărul său din Berlin, loc de refugiu faţă de armata sovietică, care începuse să cucerească Berlinul. Eva Braun refuza să plece şi să se salveze din solidaritate şi devotament faţă de Hitler.

Ceremonia nunţii a avut loc pe 29 aprilie în bunker. Eva Braun s-a îmbrăcat într-o rochie neagră, ca sentiment funerar sau pentru că lui Hitler îi plăcea acea rochie. Ea va fi soţia dictatorului doar pentru o noapte, pentru că în ziua următoare cei doi se sinucid, luând cianura, Hitler nesuportând ideea înfrângerii.

Eva şi-a ţinut promisiunea pe care a făcut-o într-o scrisoare emoţionantă pe care i-a trimis-o lui Hitler în iulie 1944: „De când ne-am întâlnit prima dată, am jurat să te urmez pretutindeni – chiar şi la moarte – trăiesc doar pentru iubirea ta”.

ULTIMELE MOMENTE DIN VIAŢA CELOR DOI:

Duminică, 29 aprilie 1945

Ora 10 p.m.: Hitler stă la o masă din sala de conferinţe a buncărului, citind un transcript al anunţului difuzat la radio, despre moartea lui Benito Mussolini, care a fost împuşcat, iar apoi spânzurat de glezne. Heinz Linge sta lângă el. O parte din îndatoririle sale se referă la faptul că trebuie să aibă întotdeauna grijă să-i dea fuhrerului, când are nevoie, stilouri, ochelari, lupa, atlas sau compas. În această ocazie, Hitler nu are nevoie nici de ochelari şi nici de lupa, pentru că textul a fost tipărit cu litere mari. Oricum, el cere un stilou, cu care subliniază 5 cuvinte: "spânzurat cu capul în jos".

Chiar şi acum, nu a renunţat la gândul că Berlinul poate fi eliberat. Dă ordin să fie transmis un mesaj radio către forţele germane, întrebând unde şi când vor avea loc atacurile lor. Aceste întrebări reflecta deconectarea să completă de realitatea militară. Nimeni dintre camarazii săi nu mai crede în salvarea Berlinului.

Luni - 30 aprilie 1945

Ora 2.30 a.m.: Medicii şi asistentele au organizat o petrecere cu alcool pe coridorul părţii de sus a buncărului. Două dintre secretare apar cu încă o femeie: Eva Hitler. Ea stă la capătul unei mese, ciocnind paharele cu alcool şi dominând discuţia cu tot felul de poveşti. Dosctul SS Ernst Schenck nu poate spune dacă tremurul din vocea ei este cauzat de teamă sau de alcool.
Ora 3 a.m.
Hitler tocmai a aflat că trupele germane sunt ori încercuite ... ori sub atac şi nu pot ajunge în Berlin. Disperat, ordona să fie trimis un mesaj amiralului Donitz, şeful marinei naziste: "Imediat trebuie luate măsuri nemiloase împotriva tuturor trădătorilor!".
Ora 4.30 a.m.
În buncăr, Hitler se retrage în dormitor. Dr. Schenck se întoarce în cancelaria Reichului, unde petrecerea continuă. În spatele uşii cabinetului stomatologic al cancelariei, o femeie este ţintuita de scaunul de pacient. Ziua, această cameră este folosită pentru extracţii dentare, însă noaptea este cel mai bun loc pentru sex.
Ora 7 a.m.
Eva Hitler abia dacă a dormit. Se grăbeşte să ajungă către gradina cancelariei Reichului. Avea nevoie să "vadă soarele încă o dată". Grădina a fost sfâşiată de gloanţe, iar soarele este întunecat din cauza fumului care s-a ridicat după luptele grele. Are un moment de ezitare înainte să se întoarcă în dormitor.
O jumătate de oră mai târziu, Adolf Hitler urmează exemplul soţiei şi se îndreaptă către grădină. Pe măsură ce ajunge la suprafaţă, sunetul gloanţelor se intensifică. În loc să deschidă uşa, el se întoarce şi pleacă înapoi în dormitor.

În scurt timp, un sunet de pistol se va auzi de pe coridoarele bunkerului, iar ecoul va răsuna în toată lumea...


.

Horoscopul zilei de 30 aprilie! Familia e în prim plan pentru Gemeni, iar Balanţele se vor bucura de o zi liniştită... Cea mai simpatică galerie foto! PuiPui, iepuraşul care face senzaţie pe internet. Este, clar, cel mai fashionist mustăci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 3, episodul 13, 22 februarie 2024. Lia află că Petru știe de întâlnirile cu Gianni
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 3, episodul 13, 22 februarie 2024. Lia află că Petru știe de întâlnirile cu Gianni Joi, 22.02.2024, 20:50
Ai un 2024 fabulos în AntenaPLAY
Parteneri Adevărul despre postul intermitent, explicat de specialiști. Ce îl face superior tuturor dietelor clasice Adevărul despre postul intermitent, explicat de specialiști. Ce îl face superior tuturor dietelor clasice Catine.ro William Levy a transmis un mesaj inedit de Ziua Îndrăgostiților. Ce spune despre statusul relației sale William Levy a transmis un mesaj inedit de Ziua Îndrăgostiților. Ce spune despre statusul relației sale Happy Channel „Am primit a doua șansă la viață”. Povestea impresionantă a orădeanului campion la paraciclism „Am primit a doua șansă la viață”. Povestea impresionantă a orădeanului campion la paraciclism Libertatea.ro Bilanț de mandat. Daniel Băluță: proiecte ample, dar deloc lipsite de controverse. Parcurile betonate sau grădinițele grandioase, printre cele mai criticate Bilanț de mandat. Daniel Băluță: proiecte ample, dar deloc lipsite de controverse. Parcurile betonate sau... Ziare.com Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rupt tăcerea despre decizia radicală de a pleca din România: „Mereu mi-am dorit asta!” Iubita fiului lui Ion Ţiriac a rupt tăcerea despre decizia radicală de a pleca din România: „Mereu mi-am... AntenaSport Kanye West stârnește noi CONTROVERSE! Suma fabuloasă pe care a cheltuit-o pentru o reclamă bizară difuzată în timpul Super Bowl. Cum s-a filmat rapperul Kanye West stârnește noi CONTROVERSE! Suma fabuloasă pe care a cheltuit-o pentru o reclamă bizară difuzată în... Elle Corina Caciuc își sărbătorește ziua de naștere. Ce fotografie a postat Laurențiu Reghecampf cu iubita sa: ”La mulți ani!” / FOTO Corina Caciuc își sărbătorește ziua de naștere. Ce fotografie a postat Laurențiu Reghecampf cu iubita sa:... Spynews.ro Mădălina Pamfile s-a măritat de Valentine’s Day! A îmbrăcat rochia de mireasă în Dubai Mădălina Pamfile s-a măritat de Valentine’s Day! A îmbrăcat rochia de mireasă în Dubai BZI Dan Ciotoi, după ce s-a operat de cancer de colon: „Totul a început când am mâncat mai multă mâncare solidă!” Dan Ciotoi, după ce s-a operat de cancer de colon: „Totul a început când am mâncat mai multă mâncare solidă!” BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă HelloTaste.ro Fructul care ne face mai fericiți și ne ajută să dormim mai bine Fructul care ne face mai fericiți și ne ajută să dormim mai bine Antena3.ro Luna Zăpezii 2024. Când apare și ce semnificație are cea mai mică Lună Plină a anului Luna Zăpezii 2024. Când apare și ce semnificație are cea mai mică Lună Plină a anului useit Horoscopul zilei de 20 februarie 2024. Peștii au nevoie de mai mult timp liber. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 20 februarie 2024. Peștii au nevoie de mai mult timp liber. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine Care sunt tendințele în materie de nunți în 2024 Care sunt tendințele în materie de nunți în 2024 Wall-Street Nu ești singură: Mesaje de speranță și optimism pentru zilele în care simți că lumea ta se prăbușește Nu ești singură: Mesaje de speranță și optimism pentru zilele în care simți că lumea ta se prăbușește Kudika Cum arată casa de lux a Vlăduţei Lupău. A investit peste 3 milioane de euro în locuinţa din Cluj Cum arată casa de lux a Vlăduţei Lupău. A investit peste 3 milioane de euro în locuinţa din Cluj Playtech A murit Alexei Navalnîi. Opozantul lui Putin s-a stins în inchisoare A murit Alexei Navalnîi. Opozantul lui Putin s-a stins în inchisoare Redactia.ro Poliţa de 2 lei pe zi pe care românii nu vor s-o plătească. Doar 2 din 10 aleg opţiunea care le poate salva viaţa şi toate bunurile Poliţa de 2 lei pe zi pe care românii nu vor s-o plătească. Doar 2 din 10 aleg opţiunea care le poate salva... Observator Ceaiuri împotriva refluxului gastric. De ce pot preveni indigestia și balonarea Ceaiuri împotriva refluxului gastric. De ce pot preveni indigestia și balonarea MediCOOL 3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide 3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide HelloTaste FOTO. Cum arată soția fotbalistului român care s-a dezbrăcat complet pentru bani și care acum și-a primit înapoi bărbatul acasă! FOTO. Cum arată soția fotbalistului român care s-a dezbrăcat complet pentru bani și care acum și-a primit... ProSport Mihaela Bilic dezvăluie desertul-minune care ajută într-o situație jenantă. „Nu are ZAHĂR” Mihaela Bilic dezvăluie desertul-minune care ajută într-o situație jenantă. „Nu are ZAHĂR” Gandul Taverna Racilor din Herăstrău, la un pas să fie demolată! Clotilde Armand a pus localul lui Pescobar pe ”lista neagră” Taverna Racilor din Herăstrău, la un pas să fie demolată! Clotilde Armand a pus localul lui Pescobar pe ”lista... CanCan Terapiile alternative în sarcină. Care sunt cele mai sigure dintre ele Terapiile alternative în sarcină. Care sunt cele mai sigure dintre ele DeParinti Jennifer Lopez a oferit detalii despre rochia ei de mireasă: „Nu este dintr-un film. Mi-aș dori să fie așa, să am acea rochie” Jennifer Lopez a oferit detalii despre rochia ei de mireasă: „Nu este dintr-un film. Mi-aș dori să fie așa, să... ZUTV Adevărul despre zvonul potrivit căruia Google închide Gmail. De ce cred atât de mulți utilizatori că se va întâmpla acest lucru Adevărul despre zvonul potrivit căruia Google închide Gmail. De ce cred atât de mulți utilizatori că se va... UseIT 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Lasă-mă, îmi place! Camera 609 | Sezonul 2, episodul 14, 23 februarie 2024. Eva, surpriză pentru Victor de ziua lui Lasă-mă, îmi place! Camera 609 | Sezonul 2, episodul 14, 23 februarie 2024. Eva, surpriză pentru Victor de ziua lui Vineri, 23.02.2024, 23:20
Ultimele știri
x