Antena Căutare

Maria, doamnă de poveste: femeia care şi-a împărţit jucăriile cu Regele Mihai

Cea mai în vârstă femeie şofer a Capitalei s-a născut când Regele Mihai era un mic copil. Maria ne-a primit în casă, ne-a aratat fotografii de epocă şi ne-a recitat poezii scrise demult.

Cea mai în vârstă femeie şofer a Capitalei s-a născut când Regele Mihai era un mic copil. Maria ne-a primit în casă, ne-a aratat fotografii de epocă şi ne-a recitat poezii scrise demult.

Ştie şase limbi străine la perfecţie şi îşi aşteaptă copiii, arhitecţi şi ingineri cunoscuţi în Europa, să o viziteze. Ne-a povestit destinul ei fabulos şi ne-a mărturisit care e marea ei speranţă, ca România să redevină fericită, cum era când s-a născut ea.

Doamna Dimitiu Villegas, 91 de ani. Numele e pe jumătate columbian, dar sufletul îi este român, în întregime. Şi e cum nu se poate mai mândră de asta. Când era mică, şi-a împărţit jucăriile cu regele Mihai. Şi acum, la vârsta înţelepciunii, ţin încă legătura.

Cu determinarea moştenită de la tatăl ei, domna Dimitriu Villegas s-a înscris la un examen care sfida timpurile. Avea 24 de ani când a devenit prima româncă diplomat. La Paris, şi-a întâlnit viitorul soţ. A predat în Columbia şi a făcut cariera la ONU, însă acasă tot România a rămas.
Cu maşina merge şi acum. Şi nu doar condusul o pasionează. Ci şi, atenţie, sportul.

Cu un arbore genealogic, pe care unii îl coboară până în timpul lui Alexandru cel Mare, venerabila doamnă are un singur sfat. Să întoarcem privirea dinspre trecut, în direcţia opusă.

Urmăreşte ediţiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Muzeul relaţiilor destrămate duce în toată lumea amintiri ale foștilor iubiți... Săgetătorii vor fi astăzi binedispuși şi cu mare chef de viață. Horoscopul zilei de 17 noiembrie, cu Andreea Joiţa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x