Căutare Live

EXCLUSIV! Marius Tuca, despre meseria de jurnalist: "Ziaristul este o specie pe cale de disparitie"

Marius Tuca a scris istorie in presa scrisa, dar isi in televiziunea anilor '90-2000. Miercuri seara, in cadrul unei editii speciale a emisiunii In Gura Presei, el a vorbit despre starea presei si meseria de jurnalist.

"Totul este socant, bulversant! Asta se intampla, in ziua de azi, in televiziunile din Romania! (...) Eu cred ca in Romania mai sunt cam 100-200 de jurnalisti. Ziaristul este o specie pe cale de disparitie", spune Marius Tuca.

Jurnalistul s-a aratat oripilat de situatia in care a ajuns presa in ultimii ani. El considera ca nu mai exista deontologie sau moralitate, iar jurnalistii incalca flagrant drepturile omului. De aceea, Tuca a tinut sa citeasca, la In Gura Presei, cateva articole din Codul Civil, care ar trebui sa fie de capatai oricarei persoane care alege aceasta profesie.

"Nicio poveste care are legatura cu viata privata, cu viata intima nu trebuie spusa!", a subliniat Tuca.

Jurnalistul a tinut sa discute si despre modul in care a relatat presa cazul mortii regizorului Sergiu Nicolaescu, prevazand un viitor sumbru al jurnalismului.

"Tot ceea ce s-a intamplat in cazul Sergiu Nicolescu nu are nicio legatura cu presa si cu nimic din ceea ce inseamna jurnalismul. (...) Vom ajunge la autopsia sau chiar la incinerarea in direct!"

"CNA-ul este un organism mort de cand s-a stins Ralu Filip. Nu mai exista! A fost doar un instrument politic pentru cei aflati la putere!"

"Am trecut din faza manelizarii, la soc. Este sufiecient ca sa arate dezastrul care este in Romania. In fiecare zi, in Romania, e sfarsitul lumii. (...) Atat in presa scrisa, cat si pe internet, e dezastru! Este porno de la un capat la altul!", a mai spus Tuca.

Incredibil! O pisica din Marea Britanie a calatorit 2.700 de kilometri sub un tren de mare viteza... Tanarul care vinde lapte pe Facebook: Se poate si fara spaga!...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri