Antena Căutare

Exista gene extraterestre in ADN-ul uman?

Conform unui studiu recent, oamenii pastreaza in genom relicva unui virus animal care a infectat predecesorii oamenilor acum peste 40 de milioane de ani. Invadatorul se numeste "bornavirus" si a fost identificat prima data in anii 1970, informeaza scienceray.com.



Pana acum, singurele virusuri cunoscute care s-au transmis vertebratelor au fost retrovirusurile, acestea bazandu-se pe reproducerea cu ajutorul mecanismelor celulelor gazdei. Se estimeaza ca aproximativ 8% din genomul uman este reprezentat de cod genetic provenit de la retrovirusuri.

Bornavirusul are un alt mecanism de reproducere, aceasta producandu-se in nucleul celulelor infectate. Numele acestuia provine de la orasul Borna din Germania, unde un regiment intreg de cai a fost omorat de o boala misterioasa a "capetelor incalzite".

Bornavirusul nu a fost clar asociat unei boli umane, dar unii cercetatori speculeaza ca legatura s-ar putea face cu schizofrenia si alte tulburari mentale.

Unii afirma ca acest "bornavirus" din ADN-ul uman ar fi o gena de provenienta extraterestra, iar oamenii de stiinta cauta un raspuns intrebarea daca "rasa umana face cumva obiectul unui experiment extraterestru".

Citeste si Jurnalul

FOTO: blogis.dr.ag

Sambata aceasta vor muri milioane de oameni, spune un american... Primul hotel pe roti, inaugurat in Maramures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x