Căutare Live

Existenta sufletului, explicata printr-o teorie stiintifica ce are la baza principiile fizicii cuantice

O experienta foarte apropiata de moarte are loc atunci cand substantele cuantice care formeaza sufletul parasesc sistemul nervos si se raspandesc in univers, potrivit unei teorii remarcabile propuse de doi oameni de stiinta specializati in fizica cuantica. Ei sustin ca sufletul exista si ca acest lucru nu poate fi demonstrat decat prin intermediul principiilor fizicii cuantice, potrivit Daily Mail.

Dr. Stuart Hameroff, fizician american, si Sir Roger Penrose, din Marea Britanie sunt cei care au conceput aceasta teorie cvasi-religioasa. Din punctul lor de vedere, constiinta este un program derulat de computerul cuantic existent in creierul nostru, care poate sa persiste in univers chiar si dupa moarte. Aceasta idee explica si experientele bizare prin care trec persoanele aflate in moarte clinica. Astfel, sufletele oamenilor se localizeaza in asa zisele "microtubule", structuri care se gasesc in interiorul celulelor cerebrale.

Cei doi renumiti fizicieni, care lucreaza la aceasta teorie inca din 1996, afirma ca atunci cand oamenii intra in moarte clinica, respectivele "microtubule" isi pierd elementele cuantice, care realizeaza asa zisa "insufletire", insa materialul respectiv ramane si se raspandeste in Univers. Conceptul este similar cu dogmele Budiste si Hinduse, conform carora constiinta este o parte integrala a universului.

"Sa spunem ca inima inceteaza sa mai bata, ca sangele nu mai curge prin vene si ca microtubulele isi pierd statutul cuantic. Informatia cuantica din acestea nu este distrusa, nu poate sa fie distrusa, ea doar se raspandeste si se disipa in infinitatea universului", a explicat dr. Hameroff, citat de Daily Mail.

Insa teoria, intitulata "Orch-OR" (n.b. orchestrated objective reduction), a primit critici dure din partea ganditorilor empirici si ramane controversata in randul comunitatilor stiintifice.

Romanii se pregatesc pentru Halloween! Anul acesta, la moda sunt ranile!... Studentii de la Oxford vor putea invata limba romana...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri