Antena Căutare

Cum ar arăta viața fără curent, fără tehnologie și căldură! Cele mai banale activități ar deveni un adevărat chin

Aţi rezista o zi fără curent electric? Dar trei zile? O săptămână? O pană de curent care ar opri şi furnizarea gazelor sau a căldurii ar arunca în haos în oraş ca Bucureştiul în doar câteva ore. De la serviciile de telefonie, la transportul public, totul ar fi paralizat.

Aţi rezista o zi fără curent electric? Dar trei zile? O săptămână? O pană de curent care ar opri şi furnizarea gazelor sau a căldurii ar arunca în haos în oraş ca Bucureştiul în doar câteva ore. De la serviciile de telefonie, la transportul public, totul ar fi paralizat. Experţii în tehnici de supravieţuire ne spun să avem întotdeauna în casă o trusă de necesitate pe care să ne bazăm în caz de calamitate.

Cele mai banale activități s-ar transforma, însă, într-un chin, întrucât în lipsa curentului electric, n-ar funcționa nici gazele, nici aparatul de cafea. Ar lipsi și căldura.

”Orice metodă de încălzire am avea, se cam duce. Putem să improvizăm o candelă într-o cutie de conserve, punem ulei alimentar, o bucățică de șervețel și dăm foc. Vom avea și lumină și căldură.”, spune Relu Nica, expert în tehnici de supraviețuire.

În aceste momente, telefonul mobil se transformă în cel mai important obiect din casă. În caz de urgenţă majoră, reţeaua de telefonie funcţionează cel puţin o săptămână.

”Inchidem internetul și păstram telefonul doar pentru ce este conceput, adică să dăm telefon, să comunicăm cu cei din familie, să cerem informații.”, mai spune expertul care precizează că din casă n-ar trebui să ne lipsească pastele făinoase, orezul, fasolea, conservele de carne și nici cele cu alimente gata preparate.

Una dintre cele mai mari pene de curent din istorie a lovit New York-ul în 1977. În doar 25 de ore a avut loc un val de jafuri şi revolte.

În România, în acest moment, aproape trei sute de mii de familii trăiesc fără electricitate. Nu din cauza unei avarii, ci pentru că reţeaua electrică nu a ajuns şi la casele lor.

Elevii scapă de teste și examene! Cum se va face testarea copiilor... Caz unic în lume! Un câine a aşteptat ambulanţa în mijlocul drumului și a ghidat-o până la stăpânul care se zbătea să mo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x