Antena Căutare

Explozia unei stele, așa cum n-ai mai văzut-o! Cum a surprins-o un fotograf amator

Spațiul este al tuturor. Nu trebuie să fii neapărat om de știință ca să poți găsi lucruri uimitoare în Univers. Drept dovadă acest astronom amator, care a surprins prima fotografie a unei stele care explodează.

Spațiul este al tuturor. Nu trebuie să fii neapărat om de știință ca să poți găsi lucruri uimitoare în Univers. Drept dovadă acest astronom amator, care a surprins prima fotografie a unei stele care explodează.

Mai sunt lucruri de văzut și de aflat despre Univers. Oricine este pasionat de domeniu poate aloca puți timp cercetării și, cine știe, poate descoperi ceva nemaivăzut. Acesta este și cazul unui astronom amator, care a surprins lumina unei stele care a explodat. Fotografia este cu atât mai uimitoare, cu cât este prima de acest fel.

Rușii nu se dezmint! Cum au vrut să-i scoată țapi ispășitori pe nord-coreeni pentru atacurile proprii

Victor Buso din Rosario, Argentina, a devenit prima persoană care a capturat lumina optică, sau vizibilă, înainte și după „șocul” unei supernove. Lumina apare când unda de șoc supersonică de la miezul stelei izbucnește de pe suprafața ei, ceea ce determină gazul să se încălzească și să lumineze puternic. Amatorul a surprins fotografia în timp ce testa o nouă cameră.

Telefonul pe care l-ai văzut în Matrix revine! S-a lansat într-o variantă modernă și merită o șansă

Imaginile de acest fel sunt foarte greu de capturat, pentru că este aproape imposibil de prevăzut un astfel de moment. În plus, întreg evenimentul durează foarte puțin, ceea ce îngreunează și mai mult munca cercetătorilor.

Vezi aici fotografia făcută de un amator cu explozia unei stele

Tradiţii şi superstiţii de BABE 2018: Cum îţi alegi BABA de primăvară în acest an şi ce trebuie să faci neapărat pe 1 ma... Kevin, japonezul cu accent de moldovean, prima oară la TV! Vorbește limba română impecabil și este olimpic la istorie: &...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x