Antena Căutare

Explozie de culoare, pe pânză! Iată cum arată o zi din viața unui pictor

Pictura este una dintre cele mai frumoase meserii. Dar pe cât este de frumoasă, pe atât este şi foarte grea. Ne-am întrebat mereu cum pot pictorii să lucreze zile la rând la aceeaşi imagine. Trucul este următorul: trebuie să te uiţi la pictură, dar să strângi ochiii. Să priveşti printre gene ca să vezi imaginea în ansamblu şi ce îi lipseşte.

„Cu doi părinţi pictori, cam ce naşte din pisică tot şoareci mănâncă. Aveam 2 ani, maică-mea îşi dădea lucarea de diplomă. Şi-a mi-a dat o suprafaţă foarte mare şi mi-a zis. "Ia şi lucrează!" Şi am făcut o lucrare cu cai, mulţi cai, o herghelie de cai”, Bogdana Daradici, pictoriţă.

Iar frumuseţea unui tablou are costul ei. Sunt variante rapide, cum ar fi crocheul - un portret care se face în mai puţin de 5 minute, dar majoritatea durează ore întregi. Au fost tablouri pe care nu le-ar fi vândut pentru nimic în lume. La fel cum sunt lucrări pe care le-ar acoperi oricând cu un strat de vopsea.

Carmen Harra, previziuni șoc pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019. Cine va fi președinte: „Va fi pe muc... Invenție revoluționară! Brăţara care îţi indică ce trebuie să mănânci, în funcţie de bolile de care suferi sau la care e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x