Antena Căutare

Extraterestrii ar putea avea fata umana

Potrivit lui Simon Conway Morris, profe­sor de paleobiologie evolutionista la Univer­sitatea Cambridge, extra­te­res­trii ar putea sa semene cu oamenii nu doar din punct de vedere al fizio­no­miei, ci si al unor trasaturi cum ar fi la­comia, vio­lenta sau tendinta de a ex­ploa­ta resursele semenilor. In ciuda unui aparent scop pasnic, vizita unor en­­titati de pe alte planete ar putea avea drept obiectiv real cautarea pe Ter­ra a unor surse de apa, minerale sau combustibili.



Conditii optime

Astronomii au des­co­­p­erit peste 400 de planete aflate in afara Sistemului Solar ce corespund Principiului Goldilocks, potrivit caruia un parametru trebuie sa se incadreze intre anumite limite in opozitie cu atingerea extremelor. Princi­piul amintit e folosit in Ipoteza Pamantului Rar ce sus­tine ca o planeta trebuie sa se si­tueze nici prea departe, nici prea ap­roape de Soare pentru a sustine viata. Temperatura la suprafata corpurilor ceresti respective nu trebuie sa fie nici prea mica, nici prea ma­re, pentru a permite prezenta apei in forma lichida.

Conway Morris sustine ca existenta unor forme de viata extraterestre e foarte probabila pe planete ase­ma­natoare Terrei, organismele continand aceleasi structuri biochimice ca si organismul uman.

Cercetatorul crede ca procesul evolutiv poate „modela" for­me de viata extraterestra ase­manatoare celor de pe Pamant. Savantul presupune ca Teoria Evolutionista a lui Darwin are un caracter previzibil. Existenta unei biosfere si finalizarea procesului evolutiv fac posibile aparitia inteligentei. In cazul unei planete mult mai mici decat Terra, gravitatia ar fi atat de slaba incat aceas­ta si-ar „pier­de" atmosfera. Iar, daca pla­neta in cau­za ar fi mult mai mare decat Pa­man­tul, gravitatia ar fi atat de pu­ter­ni­ca incat fiintele sau obiectele ar ra­mane „tintuite" pe suprafata acesteia.

Activitate riscanta

Albert Harrison, profesor de psihologie la Universitatea Da­vis din California e preocupat de posibi­litatea receptio­na­rii unor semnale radio in­te­ligibile cu ajutorul puternicelor antene mon­­tate in diferite puncte de pe glob. Toto­da­ta, insa, el e ingrijorat de continutul unor mesaje expediate de oameni in spatiu, timp de peste 20 de ani, in speranta gasirii unor forme de viata inteligente. Unele erau se­ri­oa­se, dar altele cu­prin­deau „mostre" de me­saje de dragoste sau re­clame prin intermediul carora lo­cui­torii altor planete ar fi fost „ini­ti­ati" in istoria civilizatiei teres­tre.

Optimis­tii sunt de parere ca reprezentantii civili­za­tiilor extraterestre care ar putea ajunge pe „Planeta albastra" ar poseda o teh­nologie supe­rioara care le-ar per­mi­te rezol­va­rea pro­ble­melor so­ciale ma­jore: raz­boaie, saracie, foa­­mete. Har­­rison, insa, nu le impar­ta­seste opi­­niile, crezand ca operatiuni­le de cau­tare a civilizatiilor ex­traterestre sunt ris­cante. In pre­zent, parerea cva­si-unani­ma este ca ei sunt prietenosi, se afla la mare distanta de Terra si nu pot ajunge aici.

sursa: Jurnalul.ro

foto: Hepta.ro

VIDEO! Un rus sare de la etajul patru, supravietuieste si incearca din nou!... Doi greci au incercat sa iasa din Romania cu un batran mort, sustinand ca doarme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x