Antena Căutare

Extraterestrii ar putea trai in sistemul nostru solar

Extraterestrii ar putea trai intr-unul dintre satelitii planetei Saturn, conform oamenilor de stiinta. Acestia cred ca Titan, cel mai mare dintre cei 62 de sateliti ai planetei, are toate calitatile necesare pentru dezvoltarea unor forme de viata extraterestre.

Cercetatorii au mai descoperit o planeta, numita Gliese 581g, ce face parte din constelatia Balanta, extrem de asemanatoare Terrei. Sir asta in ciuda faptului ca se afla la 198 miliarde de kilometri distanta.

Daca extraterestrii exista intr-adevar, omenirea ar avea mult de castigat de pe urma lor. In special daca toata rasa umana s-ar muta in spatiu, asa cum sugera in trecut geniul britanic Stephen Hawking.

Intr-o lucrare publicata in Jurnalul de Astrobiologie, echipa de cercetare internationala a desemnat cate un punctaj pentru fiecare planeta si satelit. Indexul de Habitat Planetar (PHI) indica masura in care planetele ar avea conditiile necesare dezvoltarii unei forme de viata extraterestre, iar Indexul Similaritatii cu Pamantul (ESI) masoara asemanarea altor planete cu Terra.

"Prima intrebare este daca aceste conditii specifice Pamantului se regasesc si pe alte planete, din moment ce stim ca ele sunt prielnice vietii. A doua intrebare este daca aceste conditii adapostesc si alte forme de viata, indiferent daca ne sunt cunoscute noua sau nu", a declarat doctorul Dirk Schulze-Makuch, de la Universitatea de Stat Washington, SUA.

PHI ia in considerare mai multe caracteristici ale satelitilor si planetelor, inclusiv atmosfera, energia, tipul suprafetei si substantele chimice.

In urma studiilor, Titan a atins scorul de 0.64 puncte, urmat de Marte cu 0.59 si Jupiter cu 0.47. Planetele din afara sistemului nostru solar care au insumat cele mai mari punctaje sunt Gliese 581g cu 0.49, si o alta planeta care orbiteaza in jurul aceleiasi stele, Gliese 581d cu 0.43.

Sursa / Foto: The Sun

Un britanic s-a razbunat la locul de munca dupa ce a fost concediat... FOTO! Corsetul lui Marilyn Monroe, scos la licitatie pentru 200.000 de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x