Antena Căutare

Facebook interzice clipurile „deepfake”. Schimbarea te va afecta și pe tine

Facebook își consolidează politicile cu privire la „mass-media care manipulează”, incluzând politica deepfakes, spune Monika Bickert, vicepreședintele companiei în managementul politicilor globale. Cu toate acestea schimbarea vine și cu câteva părți negative.

Facebook interzice clipurile „deepfake”. Schimbarea te va afecta și pe tine
Facebook își schimbă politica în 2020 | https://pixabay.com/

Facebook a fost criticat pentru modul în care își aplică politicile în ceea ce privește clipurile foarte înșelătoare. Astfel aceștia au luat decizia să elimine videoclipurilor editate care îndeplinesc următoarele criterii:

1. Dacă videoclipul este editat sau sintetizat dincolo de ajustările pentru claritate și calitate, în moduri care nu sunt evidente pentru o persoană și ar induce în eroare pe cineva să creadă că un subiect al videoclipului a spus ceva ce nu a spus de fapt.

2. Dacă videoclipul este modificat prin inteligență artificială sau învățare automată, nu doar Photoshop sau un alt program standard de editare video, într-un mod care îl face să pară autentic.

Chiar dacă un videoclip nu îndeplinește aceste noi criterii de eliminare, acesta poate fi totuși eliminat dacă încalcă oricare dintre celelalte standarde ale Facebook care acoperă probleme precum violența grafică, nuditatea sau discursul care instigă la ură.

Aceste fiind spuse, mulți creatori de conținut nu o să mai poată posta unele clipuri amuzante sau intrigante care i-au făcut celebri.

Dacă ești fanul clipurilor „deepfake” sau creator de astfel de conținut, din 2020 totul a luat sfârșit.

Citește și: Probleme majore cu Facebook. Sunt afectați și românii care au conturi pe rețeaua de socializare

Gata vacanţa, începe recuperarea. Românii au luat cu asalt sălile de sport... Soare sângeriu pe cerul Americii de Sud, în urma incendiilor din Australia! Experții vorbesc despre efectele pozitive al...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x