Facebook ți-a testat dependența de aplicația de mobil

 

Printr-un experiment care avea toate șansele să nu ajungă vreodată în ochii publicului larg, Facebook a testat obsesia internauților pentru rețeaua socială. 

După ce în urmă cu câțiva ani a ieșit la iveală faptul că Facebook ,,s-a jucat” cu conținutul din Newsfeed-ul vostru pentru a vedea dacă sunteți mai fericiți sau mai triști, acum aflăm de un alt experiment de ordin psihologic.

Publicația online The Information a publicat recent un raport prin care se confirmă faptul că oficialii Facebook și-au sabotat singuri aplicația de Android pentru ca aceasta să nu mai funcționeze pe o perioadă limitată de timp. Gestul a avut loc în anii trecuți și nu se știe sigur dacă a fost un caz izolat sau s-a petrecut de mai multe ori. Ideea de bază este însă aceeași. Compania lui Mark Zuckerberg a vrut să vadă dacă respectivii utilizatori, în contextul în care aplicația de mobil nu mai funcționează, vor renunța la a mai fi activi pe rețeaua socială.

Rezultatul experimentului a fost surprinzător. ,,Oamenii nu au renunțat să mai revină.” O persoană familiară cu proiectul a declarat că erorile din aplicație și faptul că uneori aceasta refuza să mai pornească timp de câteva ore, nu a oprit pasionații de Facebook să acceseze rețeaua. În mare parte, utilizatorii au accesat Facebook prin browserul de mobil pentru a-și lua doza zilnică de socializare, în loc să renunțe măcar pentru o perioadă limitată de timp la această activitate.

Continuarea pe Playtech.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe