Antena Căutare

Faceti provizii! Productia de vin va scadea dramatic

Cererea de vin este in crestere in toata lumea, asa ca s-ar putea sa asistam la o criza pe piata licorii lui Bachus. Desi tot mai multa lume consuma vin, productia este in scadere, relateaza The Telegraph.

Producatorii de vin din toata lumea fac mari eforturi sa satisfaca cererea de pe piata. In 2012, s-a inregistrat cea mai mare criza din ultimii 40 de ani. 300 de milioane de sticle de vin au lipsit pentru ca cererea sa fie pe deplin satisfacuta.

Asta s-a intamplat si pentru ca vinul s-a folosit mai mult decat pana atunci pentru producerea altor bauturi, precum vermutul. De asemenea, in Franta, tara cu cea mai importanta productie de vin, vita-de-vie se cultiva pe suprafete din ce in ce mai mici.

Acum 10 ani, situatia era cu totul alta. La nivel global, se inregistra un exces de 600 de milioane de sticle.

Criza care se apropie va fi benefica pentru Australia, Chile, Argentina, Africa de Sud si Noua Zeelanda. Vinul din aceste tari va fi la mare cautare, iar preturile vor creste.

Foto: Hepta

"Melcul uman!" Un chinez umbla peste tot cu casa in... spate... VIDEO! Adio gem si muraturi! O bunicuta se joaca GTA V ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x