Antena Căutare

Fatada unei cladiri din Sao Paulo a fost transformata intr-un monitor gigant pentru jocuri video

Locuitorii din Sao Paulo sunt invitati sa-si incerce puterile la jocuri video pe un monitor de 3.000 de metri patrati. Este vorba, de fapt, de fatada unei cladiri, adaptata de un grup de artisti. Fireste, jocurile sunt din cele mai simple, de la inceputurile calculatoarelor personale, dar, in acest cadru inedit, jucatorii sunt la fel de pasionati ca acum trei - patru decenii.

Fatada unui centru cultural de pe principalul bulevard din Sao Paulo devine, seara, un urias ecran pentru asa-numite "jocuri de arcada" din anii 70 - 80. Trecatorii sunt invitati sa joace cu ajutorul unei aplicatii pe iPad. Ideea a atras o multime de jucatori pasionati.

Cei mai putin increzatori in propriile forte se multumesc sa fotografieze sau sa filmeze evenimentul. In orice caz, initiatorii, o echipa internationala de artisti, si-au atins scopul: sa-i convinga pe locuitorii metropolei sa faca o pauza in goana frenetica a vietii cotidiene si sa gaseasca macar cateva minute pentru distractie.

Unul din vechile jocuri a fost adaptat special pentru aceasta ocazie: in locul spatiului cosmic invadat de extraterestri, batalia se duce chiar la Sao Paulo, intre automobilisti si biciclisti. Experimentul urma dureze doar cateva zile, dar s-a dovedit atat de popular incat a fost prelungit pana la 14 aprilie.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 9 aprilie!... Prima opera adaptata dupa Twitter a avut premiera in capitala Estoniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x