Antena Căutare

Fenomen astronomic rar: Mercur va trece între Soare și Pământ

Luni va avea loc un fenomen astronomic rar: Mercur, cea mai mică planetă din sistemul solar, va trece între Soare și Pământ, fenomen care va fi vizibil în acele părți ale lumii unde va fi zi, îndeosebi în Europa occidentală

Luni va avea loc un fenomen astronomic rar: Mercur, cea mai mică planetă din sistemul solar, va trece între Soare și Pământ, fenomen care va fi vizibil în acele părți ale lumii unde va fi zi, îndeosebi în Europa occidentală.

Amatorii de astfel de evenimente vor putea urmări timp de câteva ore traseul lui Mercur, care va apărea ca un mic disc negru în deplasare spre astru. Spectacolul va putea fi observat totuși doar cu ajutorul instrumentelor astronomice.

Fenomenul va începe la 13h12 (ora Europei occidentale) și va lua sfârșit la 20h42. Ora poate varia ușor, în funcție de locuri. Din punct de vedere vizual, "Mercur va da impresia că ronțăie o margine a Soarelui, apoi va traversa încet, ieșind în cealaltă parte", arată Pascal Descamps, astronom la Observatorul din Paris. Fenomenul, care va dura șapte ore și jumătate, este "rar fiindcă intervine doar în condițiile unei alinieri aproape perfecte între Soare, Mercur și Pământ", adaugă el.

A iubit Franţa şi o femeie mai presus de orice! Scrisoarea de dragoste a lui Napoleon către Josephine: "Ce efect ci... Atenție, apar schimbări bruște și nu tocmai plăcute în viața unor nativi! Horoscopul zilei de joi, 5 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x