Antena Căutare

Fenomenul straniu care prevesteşte un CUTREMUR DEVASTATOR! Oamenii de ştiinţă sunt extrem de îngrijoraţi

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite sunt îngrijoraţi din cauza apariţiei neobişnuite lângă ţărm a mai multor peşti-vâslă. Specialiştii sunt de părere că vietăţile prevestesc apropierea unui cutremur de mari dimensiuni.

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite sunt îngrijoraţi din cauza apariţiei neobişnuite lângă ţărm a mai multor peşti-vâslă. Specialiştii sunt de părere că vietăţile prevestesc apropierea unui cutremur de mari dimensiuni.

Potrivit jurnalul.ro, peştele-vâslă uriaş poate să ajungă la lungimi de peste 15 metri şi este cel mai lung peşte osos din lume. De-a lungul timpului, existenţa lui a dus la formarea unor legende cunoscute despre "şerpii de mare".

În Japonia, peştele-vâslă este cunoscut sub numele de "ryugu no tsukai", ceea ce înseamnă „mesagerul din palatul zeului oceanelor”.

Pescarii japonezi au descoperit zeci de exemplare din această specie înainte ca un cutremur de 8,8 grade să lovească Chile în 2010. Kiyoshi Wadatsumi, un specialist în seismologie ecologică, a declarat pentru Japan Times că „peştii care trăiesc în adâncuri sunt mai sensibili la mişcările din faliile active decât peştii care trăiesc aproape de suprafaţa mării”.

Rachel Grant, un specialist în biologia animalelor de la Anglia Ruskin University din Cambridge, susţine că ar putea fi ceva adevărat în străvechea legendă japoneză care afirmă că apariţia unui peşte-vâslă precede un cutremur. Cercetătoarea a început un studiu pentru a testa această idee. "Este posibil ca atunci când are loc un cutremur să existe o acumulare de presiune în roci care pot duce la apariţia unor sarcini electrostatice ce provoacă eliberarea în apă a ionilor cu sarcină electrică. Acest lucru poate duce la formarea de peroxid de hidrogen, un compus toxic. De asemenea, ionii cu sarcină pot oxida materia organică, ceea ce poate ucide peştii sau îi poate face să părăsească apele adânci şi să iasă la suprafaţă”, explică dr. Grant, potrivit jurnalul.ro.

Veşti excelente pentru Berbeci, iar Taurii vor avea parte de surprize la serviciu! Horoscopul pentru 17 martie... Lecția de viață care a impresionat milioane de oameni! Un câine născut ORB e sprijin pentru copiii cu autism! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x