Antena Căutare

VIDEO! Feriti-va de melodia mortii! Zeci de oameni si-au luat viata dupa ce au auzit "hitul sinucigasilor"

Melodia "Gloomy Sunday" a fost scrisa de compozitorul ungur, Rezso Seress, in anul 1933. Desi a fost criticata pentru ca ar fi o melodie plictisitoare si fara compozitie, a fost interzisa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, deoarece instiga la sinucidere. Zeci de unguri si americani si-au luat viata, ascultand versurile cantecului, denumit „hitul sinucigasilor”.

Tragediile s-au tinut lant inca de la inceputul lansarii melodiei.

"Szomorú Vasárnap", tradusa in limba engleza "Gloomy days", a fost compusa in 1933 de catre pianistul si compozitorul ungur Rezso Seress, aflat intr-un moment de profunda criza existentiala. In cantec, solistul deplange moartea persoanei iubite si vorbeste despre sinucidere.

La scurt timp dupa lansarea piesei, au aparut numeroase cazuri de sinucidere, legate direct de melodie. Primul caz inregistrat este cel al ungurului Joseph Keller, in 1936. Acesta a fost gasit mort, tinand in mana un biletel cu versurile melodiei scrise pe el.

Lantul sinuciderilor a continuat in Berlin, unde zeci de tineri si-au pus capat zilelor, prin impuscare sau spanzurare, dupa ce au ascultat refrenul melodiei macabre. In prezent, numarul total de decese, cauzate de acest cantec al mortii, depaseste 100 de cazuri.

Totul a culminat cu sinuciderea autorului piesei.

In 1968, Rezso Seress s-a aruncat de pe geamul camerei sale. La moartea sa, dirijorul Otto Klemperer nota: "Seress nu este un muzician - este un geniu."

Uraganul Sandy si efectele sale devastatoare asupra climei... Halloween-ul se apropie. Vezi aici cat costa inchirierea costumelor si machiajul profesionist!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x