Antena Căutare

Fetița care sfidează normalul! La doar trei ani, are un IQ mai mare decât al lui Einstein și Hawking: “Când vorbim, parcă discut cu o persoană de 19 ani”

La doar trei ani, Ophelia Morgan, a uimit pe toată lumea atunci când a obținut un scor cu mult peste media normală a inteligențeila un test de IQ.

La doar trei ani, Ophelia Morgan, a uimit pe toată lumea atunci când a obținut un scor cu mult peste media normală a inteligențeila un test de IQ.

Ophelia Morgan are un IQ de 171, mai mare decât Albert Einstein şi Stephen Hawking care aveau un scor de 160 la gradul de inteligenţă. A început să vorbească, să numere, să memoreze şi să reproducă alfabetul, mult mai devreme decât ceilalţi copii

“Ne-am dat seama că este un copil deosebit, încă de când avea 8 luni. Atunci ea a rostit primul ei cuvânt: “Bună”, cu câteva luni înainte de vârsta normală. De atunci a început să recunoască toate culorile, literele şi numerele. Mult mai devreme decât ceilalţi copii. La vârsta de doi ani, Ophelia ştia alfabetul”, a declarat pentru BBC, mama fetiţei, Natalie Morgan.

Părinţii micuţei şi-au dat seama de abilităţile speciale ale fiicei lor, după ce s-au interesat despre evoluţia normală a copiilor şi au dus-o la un psiholog specializat în copiii cu IQ ridicat.

„Am vrut să o ajutăm să-şi atingă potenţialul. Nu am avut intenţia a a o face să simtă că o forţăm prea mult, dar în acelaşi timp am dorit să fie suficient de stimulată”, spune mama ei.

Ophelia a dat testul Stanford-Binet, care evaluează copiii de la vârsta de doi ani în domenii precum conştiinţa spaţială şi abilităţile verbale şi logice.

”Când vorbim, parcă discut cu o persoană de 19 ani. Avem conversaţii complexe, vine cu propriile ei idei, gândeşte repede şi îşi aminteşte foarte multe lucruri”, afirmă tatăl Opheliei, Ben Morgan.

Descoperire șocantă! Peste 18.000 de persoane, evacuate de URGENȚĂ, după ce a fost găsită o BOMBĂ de 500 de kilograme... Ce a prevestit Arsenie Boca despre București și ce urmează să se întâmple...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x