Antena Căutare

Florin Piersic, urmărit de Securitate! Ce apare în dosarul său: „Nu învaţă rolurile, e unul dintre cei mai mincinoşi”

Cel mai îndrăgit actor al românilor, Florin Piersic, nu avea cum să scape neurmărit de Securitatea lui Ceauşescu.

Florin Piersic, urmărit de Securitate! Ce apare în dosarul său: „Nu învaţă rolurile, e unul dintre cei mai mincinoşi”
Actorul a fost urmărit de Securitate

Cel mai îndrăgit actor al românilor, Florin Piersic, nu avea cum să scape neurmărit de Securitatea lui Ceauşescu.

Urmărirea actorului de Securitate a început în anul 1986, atunci când o femeie din Germania (dar cu origini românești) a pătruns în România, având asupra ei niște pagini dintr-un ziar publicat în limba română, la New York. Destinatarul era nimeni altul decât Florin Piersic.

Suspectat de relații suspecte cu cetățeni străni, artistul a început să fie urmărit atent și i s-a întocmit un dosar, în care au fost consemnate informații de-a dreptul surprinzătoare.

Dosarul lui a purtat indicativul „Păun“.

Sursa foto: livearad.ro

Cinci turnători, pe urmele lui Piersic

Pe parcursul anchetei, cei care îl filau pe Florin Piersic au aflat că actorul o cunoştea pe această femeie de mai demult, aceștia fiind văzuți împreună de mai multe ori, atât în turnee cât și pe platourile de filmare. Tot această femeie a depus valuta necesară pentru ca artistul să poată călători în străinătate.

La dosarul său apar mai multe caracterizări făcute de colegi, care nu au legătură cu cauza. Colegii şi prietenii l-au turnat şi l-au trădat în toate modurile: au scris şi despre viaţa sa amoroasă, dar şi despre cum se comporta marele actor în spatele scenei. Ei spuneau că Florin Piersic ar fi vrut să fugă în Israel, că joacă poker pe bani, că nu este serios, că nu vine la repetiţii.

Detaliile sunt cu adevărat incredibile

Iată cum îl descria sursa „Gin“: „actor talentat, cu nivel profesional ridicat, un om matur ca vârstă, dar rămas la vârsta adolescenţei ca minte. Unul dintre cei mai mincinoşi. Colegilor şi amicilor nu le inspiră niciun fel de încredere. Nimeni nu îl ia în serios.

Profesorul este nemulţumit de evoluţia carierei lui, dar el însuşi e vinovat de acesta. Este neserios, lipseşte de la repetiţii, nu învaţă rolurile, face totul pe fugă. Este recalcitrant. A refuzat la ultima stagiune două roluri“.

Interviu cu Florin Piersic fără... limită de timp!

Altul îşi amintea că în anul 1973 Florin Piersic şi-a cumpărat un Ford care a costat 30.000 de lei, cu bani împrumutaţi de la diverse cunoştinţe.

„Mai bine mi-ai da un kilogram de carne“

În alte docuemente de la dosar apar consemnate de „prieteni“ nemulţumirile pe care Piersic le avea faţă de regimul comunist.

În noiembrie 1966, Florin PIersic a glumit cu fanii care îi dăruiau flori, spunându-le că „mai bine mi-ai da un kilogram de carne şi florile le-aţi duce la cimitir“. Într-un monolog având ca temă basmul popular, cu Ileana Cosânzeana şi Zmeul Zmeilor, „a parodiat şi actualizat unele aspecte prezentate, făcând trimiteri şi aluzii la satiră cu subînţelesuri la conducerea superioară de stat“.

Află AICI mai multe detalii despre acest subiect!

Tu găseşti pisica în imagine? E chiar în faţa ochilor tăi! Încearcă să NU TRIŞEZI!... Truc de milioane! Pune asta pe tălpile încălțămintei și vei avea tot timpul picioare calde în perioada iernii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x