Antena Căutare

Fobia de care suferea si Steve Jobs ii creeaza mari probleme unei tinere britanice

Numai gandul ca ar putea purta o bluza cu nasturi o ingrozeste pe o tanara din Marea Britanie care are o fobie ciudata. Frica de nasturi o face sa isi pastreze cu greu cumpatul daca cineva in jurul ei poarta haine cu acest sistem de inchidere.

Potrivit Huffington Post, Hannah Matthews, in varsta de 21 de ani, sufera de koumpounophobia, denumirea stiintifica a fricii de nasturi. Tanara isi da seama ca frica ei este irationala, dar de fiecare data cand vede ceva ce doar seamana cu un nasture, intra in panica.

Problema ei a aparut la varsta de cinci ani, cand s-a imbracat cu un pulover sa mearga la scoala si s-a temut de nasturii cu care se inchidea acesta. A inceput sa aiba reactii nervoase de fiecare data cand se imbraca sa mearga la scoala. Tipa, plangea si avea atacuri de panica de fiecare data cand trebuie sa poarte o haina cu nasturi.

Hannah Matthews a incercat sa isi invinga fobia purtand haine cu fermoare si mergand la psiholog, dar nu a scapat complet de aceasta teama. Nu se simte nici acum in largul ei daca sta langa cineva care are haine cu nasturi si incearca cu greu sa-si controleze reactiile care i-au facut probleme si la interviurile de angajare.

In 2007, Steve Jobs a marturisit ca are si el aceasta fobie, motiv pentru care designerii de la Apple au evitat sa foloseasca orice forma care ar semana cu un nasture.

Foto: examiner.com

Monstrul din adancuri: Viermele care poate dizolva oasele de balena!... Rezultate surprinzatoare: Raiul este mai fierbinte decat Iadul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x