Antena Căutare

Fostul lider sindical Marius Petcu merge la Techirghiol cu "bilet de tratament" de la judecatori

Condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruptie, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a cerut sa mearga la tratament la Techirghiol in timpul recursului, iar judecatorii instantei supreme i-au ridicat temporar controlul judiciar, pentru ca acesta sa poata parasi Capitala timp de doua saptamani.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata. Acestia au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari. Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

De asemenea, in 1 februarie 2011, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare,spus procurorii DNA.

Iar in data de 8 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Marius Petcu la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie si i-a interzis unele drepturi pentru o perioada de zece ani. Conform deciziei instantei, fostul lider sindical trebuie sa-i restituie lui Petre Scrieciu suma de 1.398.400 de lei.

Foto: Intactimages

Hot, prins cu telefonul in... slip... Afacere infloritoare in Pitesti: Inmormantare cu plata in avans...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x