Antena Căutare

FOTO! 5 povesti uluitoare cu gemeni siamezi

Cazurile de gemeni siamezi sunt extrem de rare. De cele mai multe ori, persoanele lipite traiesc in acest fel intreaga viata, intrucat operatiile de separare sunt extrem de complicate si pot fi letale. Iata 8 dintre cele mai uimitoare cazuri cu gemeni siamezi!

1. Angelica si Angelina Sabuco

S-au nascut lipite in zona pieptului si abdomenului. La varsta de doi ani, au fost separate printr-o interventie chirurgicala care a durat 10 ore. Operatia a fost extrem de complicata, deoarece gemenele aveau ficatul in comun.

2. Hassan si Hussein Benhaffaf

Au fost lipiti in zona coastei, avand ficatul, bila, vezica si pelvisul in comun si doar doua picioare. Micutii au fost separat la 4 luni printr-o operatie in care au fost implicati 20 de chirurgi. Din nefericire, cei doi baietei vor fi nevoiti sa poarte proteza la un picior.

3. Maria Paz si Maria Jose Paredes Navarrete

Au supravietuit miraculos hemoragiei puternice pe care au suferit-o in timpul operatiei de separare care a durat 18 ore. Interventia a fost foarte complicata, deoarece gemenele aveau in comun multe organe interne importante.

4. Rital si Ritaj Gaboura

In luna septembrie 2011, gemenii Rital si Ritaj au trecut cu succes printr-o operatie de separare. Micutii s-au nascut uniti in crestetul capului. Operatia a fost extrem de riscanta, intrucat gemenii aveau in comun numeroase vase de sange importante care ar fi putut cauza hemoragii letale.

5. Lakshmi Tatama

Este o fetita din India care s-a nascut in anul 2005 cu 4 maini si 4 picioare. In interiorul acesteia a crescut un frate geaman nedezvoltat. In 2007, Lakshmi Tatama a suferit o interventie chirurgicala prin care i-a fost indepartat geamanul parazit.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: oddee.com

FOTO! Vezi cum arata cele mai amuzante indicatoare rutiere!... Spectacol ceresc: Anul acesta vom avea parte de un fenomen care se repeta la fiecare 243 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x