Antena Căutare

FOTO: Aşa ceva n-ai mai văzut! Orice atinge apa acestui râu se transformă în piatră!

Unul dintre cele mai bizare locuri de pe Pământ se află în Marea Britanie, pe malurile râului Nidd.

FOTO: Aşa ceva n-ai mai văzut! Orice atinge apa acestui râu se transformă în piatră!
Imagine din parc | mothershipton.co.uk

Unul dintre cele mai bizare locuri de pe Pământ se află în Marea Britanie, pe malurile râului Nidd, în apropierea oraşului Knaresborough (n.r.: oraș în comitatul North Yorkshire, regiunea Yorkshire and the Humber, Anglia). Este vorba despre Parcul Mother Shipton's.

Este vorba de un izvor a cărui apă transformă orice obiect lăsat aici în piatră. Oamenii de ştiinţă au constatat că acest lucru se datorează faptului că în această apă există o concentraţie de minerale foarte mare.

Pare un elefant de piatră, dar nu e deloc aşa

Astfel, în momentul în care obiectele intră în contact cu lichidul se creează o coajă tare de minerale foarte asemănătoare cu forma stalactitelor şi stalagmitelor din peşteră.

Locul se află pe un fost ţinut al unei vrăjitoare

Cea mai veche referinţă legată de acest loc îi aparţine lui John Leyland, anticarul regelui Henric al VIII-lea, care a vizitat fântâna. Potrivit acestuia, existau oameni care veneau să bea şi să spele cu apa din ea, deoarece credeau că are puteri miraculoase pentru organism.

Legenda vorbeşte despre faptul că într-o peşteră din apropierea izvorului s-ar fi născut în 1488 vrăjitoarea Mama Shipton, foarte cunoscută pentru predicţiile sale în Regatul Unit. Precum Nostradamus, Mama Shipton ar fi prezis marele incendiu de la Londra din 1666, înfrângerea Armadei Spaniole din 1588, precum şi apariţia telefoanelor mobile.

Aţi mai văzut o bicicletă de piatră?

Tinereţe fără bătrâneţe şi eleganţă fără limite. La 83 de ani arată senzaţional! Secretele lui LADY JOYCE... Foto de excepție. Vă mai aduceți aminte de Sandybell? Iată cum arată celebra blondă la 35 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x