Antena Căutare

FOTO! Au fost identificate personajele din fotografia "Sarutul", capturata in 1945!

"Sarutul" se numara printre fotografiile care au intrat in istorie. Dupa ani lungi de cercetari si dezbateri, personajele din celebra imagine au fost identificate.

Fotografia a fost realizata de Alfred Eisenstaedt, in 1945, si surprinde un marinar in timp ce saruta cu pasiune o asistenta medicala, in mijlocul multimii din Times Square, New York. Lumea iesise in strada pentru a sarbatori finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Imaginea a fost publicata pe coperta numarului din 27 august 1945 a revistei LIFE. De-a lungul anilor, numerosi cercetatori au incercat sa descopere cine sunt personajele din imagine. Dupa lungi dezbateri si sute de cupluri care au pretins ca fotografia este a lor, doi autori americani, George Galdorisi si Lawrence Verrie au descoperit adevaratele personaje.

George Mendosa si Greta Zimmer Friedman au astazi 89 de ani si traiesc in Rhode Island, respectiv Maryland.

2012/05/02/577148-george-2.jpg

Mendosa se afla la o intalnire cu iubita sa, Rita Petry, la Radio City Music Hall, din centrul New York-ului. Acesta abia ce se intorsese din Pacific, unde fusese impuscat, insa supravietuise datorita unor asistente medicale care l-au ingrijit. La auzul vestii ca razboiul s-a incheiat, Mendosa a decis sa sarute prima asistenta care ii iese in cale. Asa a intalnit-o pe Greta Friedman. Fara sa o salute macar, barbatul a prins-o in brate si a sarutat-o cu pasiune, desi iubita sa, Rita Petry, era la cativa pasi distanta si a fost, de asemenea, surprinsa in fotografie.

2012/05/02/577151-greta2.jpg

Dupa sarut, cei doi si-au vazut de drum, fara a mentine vreo legatura. Mendosa s-a casatorit cu Rita Petry, iar Greta Friedman s-a mutat in Maryland.

Oferind detalii amanuntite despre momentul sarutului, cei doi cercetatori au ajuns la concluzia ca George Mendosa si Greta Zimmer Friedman sunt cele doua personaje din fotografia "Sarutul".

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: dailymail.co.uk

O bunica de 60 de ani din China ia lectii de dans la bara... Marea Britanie: Peste 2000 de elevi au format cel mai mare logo uman al Jocurilor Olimpice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x