FOTO! Cum arată CARABINA de 100.000 de euro a lui Nicolae Ceauşescu primită de la Regina Elisabeta. Imagini de colecţie cu arsenalul complet al dictatorului

 
+5 click pentru
galerie


După moartea cuplului Ceauşescu, decembrie 1989, vila din Primăverii a fost imediat percheziţionată. Pe lângă bijuterii, blănuri scumpe sau tablouri, în locuinţa de protocol a dictatorului comunist s-au găsit nu mai puţin de 105 arme şi obiecte de muniţie. Împreună valorau, la vremea respectivă, 3,7 milioane de lei, adică vreo 30 de apartamente


Puţini ştiu asta, dar Nicolae Ceauşescu deţinea o colecţie impresionantă de arme. Multe dintre ele - primite de la şefi de stat, altele făcute în România special pentru el. După ce au fost confiscate, doar 20 dintre cele 105 au fost expuse la Muzeul Militar. Celelalte au "dispărut" în condiţii neclare.

Din datele oficiale, armele au fost ridicate din vila situată în strada Primăverii nr. 50 în două tranşe: în iunie şi noiembrie 1990. Având în vedere că multe dintre aceste arme erau foarte valoroase, puteau fi uşor valorificate, la o licitaţie externă, de exemplu.

Mai mult, după confiscare, MApN, devenit proprietar al acestor ”materiale” a decis ca o parte din muniţiile preluate o dată cu armele să fie predate Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi pescarilor Sportivi din România, iar altele ”casate, întrucât nu mai prezintă siguranţă la trageri", scrie Adevărul.ro.

Regina Elisabeta, CADOU de peste 100.000 de euro pentru familia Ceauşescu!

Printre armele aflate în colecţia dictatorului se aflau şi unele primite de la diferiţi oameni politici celebri ai vremii, cum ar fi regina Elisabeta a Marii Britanii sau preşedintele sovietic Brejnev.

Conform evaluărilor muzeografilor, pistolul aurit primit de Ceauşescu de la firma Colt valorează 50.000 de euro, iar carabina Holland&Holland, oferită de regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ar valora peste 100.000 de euro.

Carabina primită de Nicolae Ceauşescu de la Regina Angliei

Cele mai multe arme din colecţie erau de vânătoare, fiind cunoscută pasiunea dictatorului în acest domeniu.  În fotografia de mai sus este carabina Holland&Holland primită de Nicolae Ceauşescu de la Regina Marii Britanii cu ocazia vizitei din 1978.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe