FOTO de pus în ramă! Dovada că Prinţul Charles îi iubește pe români: S-a prins în horă și a dansat alături de ansamblul din Teleorman

Prinţul Charles a dansat, joi, hora mare din Căluş, în faţa bisericii din Dragomireşti de la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti, unde se află în vizită de la ora 10.20.

Prinţul Charles a dansat, joi, hora mare din Căluş, în faţa bisericii din Dragomireşti de la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti, unde se află în vizită de la ora 10.20.

Prima oprire a Prinţului de Wales a fost la casa tătărască de pe Aleea Minorităţilor din Satul Nou amenajat în muzeu. Însoţit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomireşti, unde Gelu Voicu şi Taraful din Teleorman şi dansatorii ansamblului Bornaşul din Alexandria au interpretat şi dansat Căluşul. Profitând de moment, prinţul Charles s-a prins în hora mare a dansului tradiţional.

Credit foto: News.ro

El s-a arătat foarte interesat de demonstraţia de încondeiere a ouălelor făcută de meşteri artizani din Bucovina, a urmărit cum sunt pictate icoane pe lemn şi piatră, iar la casa Chiojda din Buzău a urcat în pridvor, a admirat ţesăturile şi scoarţele expuse, fiind întâmpinat de reprezentanţi ai fundaţiei care îi poartă numele. El a mers și la biserica Timişeni şi s-a oprit pe pajiştea Jurilovca din incinta muzeului.

Aceasta este a doua zi a vizitei oficiale întreprinse de prinţul Charles în România. Miercuri, Prinţul de Wales al Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi a semnat în cartea de onoare. Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Prinţul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Steaua României.

Vizita în România este prima din turneul european pe care moştenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri şi îl va încheia pe 6 aprilie. Prinţul Charles se va afla în România până vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri