Antena Căutare

FOTO. Faceti cunostinta cu Jules, robotul cu abilitati specific umane

La prima vedere nu pare decat o copie a unui cap uman, insa "Jules", caci acesta este numele lui, reprezinta viitorul robotilor humanoizi, potrivit The Sun. Asta pentru ca are capacitatea de a imita perfect toate expresiile umane. In plus, "domnul Jules" are si o varianta feminina, denumita, evident, Eva.

Acestia sunt robotii despre care specialistii spun ca vor ajunge sa devina "prietenii" oamenilor, acel gen de prieteni care ne pot salva vietile sau chiar sa ne bata la un meci de fotbal. Unii dintre acesti roboti humanoizi pot merge, dansa si vorbi cel putin 20 de limbi. Mai mult, au potential de chirurgi, fiind capabili sa realizeze o operatie controlata din orice colt al lumii.

Oamenii de stiinta din Essex si Bristol, care au lucrat la design-ul noilor modele, au spus ca robotii creati de ei pot inota si chiar zbura ca pasarile.

"Acesti roboti nu numai ca vor arata si se vor comporta ca oamenii, insa au capacitatea de a indeplini anumite sarcini care sunt mult prea dificile sau chiar imposibile pentru fiintele umane", a explicat Ioannis Ieropoulos, cercetator in cadrul Laboratorului de Robotica din Bristol.

Foto: Daily Mail

Printul Harry primeste sfaturi de la Pippa! Cum sa dai o petrecere reusita!... Parole servite pe masa hackerilor: Tot ce trebuie sa stii pentru a-ti apara conturile online!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x