Antena Căutare

FOTO! S-a descoperit Gliese 581g, planeta aproape identica cu Terra

Oamenii de stiinta au descoperit o planeta care ar putea avea climatul cel mai apropiat de al Pamantului, dintre toate cate s-au gasit pana acum.

Gliese 581g, localizata la aproximativ 198 miliarde de kilometri distanta, face parte din constelatia Balanta si are un climat foarte similar cu cel al Terrei, conform NASA.

Cercetarile oamenilor de stiinta, care se intind pe mai mult de un deceniu in cadrul Observatorului din Hawaii, sugereaza ca planeta ar putea contine apa lichida pe suprafata ei.

Ceea ce inseamna ca Gliese 581g ar deveni mai importanta decat toate celelalte planete si sateliti care s-au crezut a fi, pana acum, asemanatoare Pamantului.

Pe o scara a compatibilitatii cu Pamantul, Gliese 581g insumeaza 0.89 puncte, mai mult decat Marte, care are numai 0.7 puncte, diferenta dintre cele doua fiind una semnificativa.

Cu toate acestea, expertii cred ca satelitul planetei Saturn, Titan, dispune in continuare de mediul cel mai potrivit pentru dezvoltarea unor forme de viata.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / Foto: Daily Mail

Un caine isi asteapta de 3 luni, intr-o statie de autobuz, stapanul care l-a abandonat... VIDEO! Aeronautul elvetian Yves Rossy a zburat in formatie cu doua avioane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x