Antena Căutare

FOTO! Tenzing-Hillary, cel mai periculos aeroport din lume!

Situat la aproape 3.000 de metri altitudine, aeroportul din Lukla, Nepal, le da emotii chiar si celor mai experimentati piloti din lume. Pista de pe Tenzing-Hillary este extrem de scurta si se termina cu o... prapastie











Considerat a fi poarta catre Himalaya, aeroportul din Lukla este unul dintre cele mai aglomerate din Nepal, in ciuda reputatiei sale de cel mai periculos aeroport din lume. Practic, toti alpinistii care viseaza sa cucereasca cel mai inalt munte din lume ajung pe Tenzing-Hillary si abia apoi isi incep ascensiunea.

Daca e sa le dam crezare curajosilor care s-au incumetat sa vina in Nepal cu gandul sa ajunga in varful Everestului, aterizarea pe aeroportul din Lukla a fost chiar mai inspaimantatoare decat ascensiunea pe piscurile muntelui.

De asemenea, vremea nu este tocmai prietenoasa, dat fiind ca se afla la mare altitudine. Chiar si intr-o zi insorita, avioanele si elicopterele pot ateriza sau decola de pe pista lunga de doar 460 de metri intr-un interval de timp care nu depaseste cateva ore. Asta pentru ca vanturile puternice si ceata groasa sunt la ordinea zilei. O eroare de un metru sau doi ar putea avea un final dramatic, iar avionul ar putea sfarsi fie infipt in munte, fie direct in prapastia cu care se termina pista.

Aeroportul Lukla a fost construit in munte de Sir Edmund Hillary in 1965, la 12 ani dupa ce acesta a devenit primul om care a cucerit Everestul. Accidentele soldate cu pierderi de vieti omenesti sunt numeroase, insa asta nu ii sperie pe temerarii dornici sa cucereasca Everestul, care continua sa aterizeze acolo.

Foto: Facebook


O tanara din Londra transforma pizza in... prajitura!... FOTO! Cele mai spectaculoase destinatii turistice in... aer!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x