Antena Căutare

GALERIE FOTO! Cele mai tari targuri de Craciun din Europa

Se apropie Craciunul si, cum este normal, incep pregatirile, pentru a sarbatori asa cum se cuvine, acest moment important al anului. Nu poate fi altfel, decat ca orasele sa se umple de culoare si lumina, atunci cand sunt organizate traditionalele targuri de Craciun

Unele dintre targurile organizate de Craciun au capatat deja renume international, transformandu-se intr-o atractie a sezonului pentru turisti. Raspandite in toata Europa, pietele ofera clientilor produse traditionale, suveniruri si... multa multa forfota.

Dresda

Unul dintre cele mai spectaculoase targuri se afla cu siguranta, in Germania. Faima sa atrage, an de an, curiosi de pe intregul continent. Este una dintre cele mai vechi piete din Europa, orasul Dresda datand de la jumatatea secolului XV.

Strasbourg

Un alt targ consacrat se organizeaza la Strasbourg, oras ce dateaza din 1570. Influenta germana in aceasta zona a fost mentinuta de-a lungul secolelor. Ca si in Dresda, in Strasbourg, poti dobandi specialitati culinare ale zonei, cum ar fi turta dulce covrig-in forma de inima, prajituri, clatite, vin fiert si decoratiuni de Craciun alsaciene.

Praga

Capitala Republicii Cehe are cel mai romantic targ de Craciun. Punctele cheie sunt in Piata Orasului Vechi si Piata Wenceslas. De aici, se pot cumpara ornamente de paie, figurine si bijuterii realizate manual, dar si jucarii de lemn.

Bruxelles

Piata de Craciun din capitala Europei se intinde de la Grand Place la Plaza de Santa Catalina. Cele aproape 250 de tarabe de lemn ofera tot felul de produse alimentare si bauturi. Cei mai gurmanzi au oportunitatea ideala de a savura delicioasa ciocolata belgiana.

Tallin

In ciuda „tineretii” sale, piata de Craciun din Tallin a devenit una dintre cele mai populare si "autentice". Este un spatiu medieval si reuneste 50 de „casute” in jurul unui copac urias de Craciun. Se pot achizitiona palarii de lana, papuci, paturi si ceramica, dar si prajituri, martipan si butoaie de vin fiert.

Viena

Este impodobita ca in povesti si asteapta Craciunul. Frigul nu impiedica oamenii sa iasa in oras, iar strazile sunt aglomerate de oameni care merg la cumparaturi. Rathausplatz este deja faimoasa si ofera toate tipurile de produse pentru sarbatori, de la patiserie, la castane si migdale.

Budapesta

Muzica si folclorul reprezinta elementele definitorii ale targului din Ungaria. Piata din Budapesta gazduieste tarabe pentru a cumpara produse realizate manual și baruri tipice: strudelul sau gingersnaps, coniac vin fiert si caise.

Barcelona

O piata traditionala de Craciun are loc in Barcelona. Situat in apropiere de Catedrala, in inima Cartierului Gotic, targul ofera tot felul de decoratiuni, inclusiv copaci de vasc.

Licitatie pentru o scrisoare codificata a lui Napoleon. A fost vanduta cu 150.000 de euro... Coreea de Nord a descoperit un barlog de unicorn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x