Antena Căutare

Galerie foto! Cinci dintre cele mai frumoase universităţi din lume!

Oxford, Arcadia sau Cambridge sunt considerate printre cele mai frumoase universităţi la nivel mondial, potrivit unui top realizat de The Telegraph. Acestea au fost alese după estetica şi împrejurimile construcţiilor

Galerie foto! Cinci dintre cele mai frumoase universităţi din lume! Galerie
Universitatea Oxford | Wikipedia


Oxford, Arcadia sau Cambridge sunt considerate printre cele mai frumoase universităţi la nivel mondial, potrivit unui top realizat de The Telegraph. Acestea au fost alese după estetica şi împrejurimile construcţiilor

1. Universitatea Oxford, Marea Britanie: Este cea mai veche universitate din lumea anglofonă, fiind localizată în orașul Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Deși o dată precisă nu poate fi determinată, datarea în timp poate să meargă înapoi către secolul al XI-lea, dar cu siguranță anul 1167 poate fi privit ca un an esențial în creșterea să spectaculoasă. Acesta este anul în care Henric al II-lea al Angliei, în încercarea sa de a impulsiona educația superioară din Anglia, le-a interzis studenților englezi să studieze în străinătate, dar în special la Pariş.

2. Universitatea Arcadia, Philadelphia: Este una dintre primele universităţi din Nordul Statelor Unite (1853), dar şi printre cele mai frumoase din lume. Aceasta uimeşte prin arhitectura să impunătoare, părînd de departe un castel.

3. Universitatea Saint Andrews este cea mai veche, continuu operaţională, universitate din Scoţia şi cea de-a treia din Regatul Unit. A fost fondată între anii 1410 sii 1413, ca urmare a bulei papale emise de Antipapa Benedict al XIII-lea. Ulterior, Universitatea a fost adesea abreviată ca Saint And sau St And (din limba latină Sancti Andreae).

4. Universitatea Cambridge este o universitate situată în Anglia. Este a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă și are o reputație deosebită, fiind considerată una din cele mai bune universități din lume. Aceasta a fost inițial o asociație de cărturari din orașul Cambridge, fondată în 1209 de câţiva profesori plecați de la Oxford după o dispută cu localnicii.

5. Universitatea Duke, situată în statul Carolina de Nord, este o universitate privată din oraşul Durham, Statele Unite ale Americii. A fost fondată în anul 1838, fiind una dintre cele mai celebre şi stimate instituţii din lume.

Când „pisica” linge rau... S-a inventat DANBOCCHI! Cutia în care țipi și cânți fără să te auda nimeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x