Antena Căutare

GALERIE FOTO: Cum arata culturile de orez din China

Priveste cu atentie! Nu e o pictura, ci o fotografie cu terasele de orez din sud-estul Chinei! Niciun centimentru nu ramane nefolosit, culturile acoperind in intregime munti de pana la 2.000 metri.

GALERIE FOTO: Cum arata culturile de orez din China Galerie
| hepta.ro

Timp ce 2.500 de ani, oamenii din zona Yuanyang au transformat tehnica cultivarii orezului intr-o arta. O arta care hraneste sute de mii de oameni, anual.

De altfel, culturile de orez, care par desprinse dintr-un tablou, fac parte din patrimoniul UNESCO, fiind, in acelasi timp, protejate prin lege de statul Chinez.

Iar arta, in cazul cultivarii orezului, se face cu precizie matematica: Inca din timpul iernii – pana la inceputul primaverii, suprafetele sunt irigate cu apa adusa din padure. Un proces complicat, insa care asigura recolte bogate an de an. Si un peisaj de vis!

foto: Hepta.ro

Spitalul Coltea, 310 ani de istorie: aici s-au tratat stra-stra-bunicii nostri!... S-a pozat intr-un cosciug si a postat fotografia pe Facebook. La like-uri se astepta, la concediere nu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x