Antena Căutare

Galerie FOTO: Cum erau descoperiti infractorii in 1900! Primul sistem stiintific de identificare

Cand politistii trebuiau sa descopere criminalul apelau la nume, fotografie si.. intuitie! Lucrurile s-au schimbat in ani 1900, atunci cand Alphonse Bertillon a venit in ajutorul colegilor sai cu un sistem stiintific de identificare. Primul!

A trait doar 60 de ani, dar a lasat in spate un lucru extrem de important: a aplicat antropometria intr-un sistem stiintific pentru descoperirea criminalilor. Pana la acea vreme, oamenii legii ii puteau depista pe raufacatori numai cu ajutorul fotografiei si a numelui. De atunci, lucrurile s-au schimbat.

Gratie lui Alphonse Bertillon, un fost politist francez, infractorii urmau sa treaca prin cateva noi "probe" pentru a ramane in baza de date. Astfel, cel adus la sectie era legitimat, fotografiat, dar si masurat. Inaltimea, lungimea bratelor, dimensiunea urechii, dar si masura de la picior erau trecute in catastif.

Cateva fotografii ale Politiei din New York, realizate in 1908, ne demonstreaza exact procedeul de "inscriere" a infractorilor.

Pasiune BIZARA! Un barbat din Singapore detine 9.000 de papusi! (VIDEO)... O femeie din Marea Britanie a cheltuit o avere ca sa arate ca Lady Gaga!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x