Antena Căutare

Galerie Foto impresionantă: Apele au prins viață, într-un tango suprem. Știai că Atlanticul și Marea Caraibilor se pot "prinde de mână"? Imaginile sunt fascinante

Când oamenii menționează cuvântul  "ocean", cei mai mulți au în minte imaginea unui albastru infinit care se unește cu cerul, în depărtare. Cele două nuanțe de albastru se contopesc într-un joc de lumini fascinant.

Când oamenii menționează cuvântul "ocean", cei mai mulți au în minte imaginea unui albastru infinit care se unește cu cerul, în depărtare. Cele două nuanțe de albastru se contopesc într-un joc de lumini fascinant.

Oceanul îți oferă imagini care îți taie, pur și simplu, respirația, la o simplă privire, și ajungi să te întrebi dacă ceea ce se desfășoară în fața ochilor tăi este realitate sau dacă, nu cumva, trăiești o iluzie. Despre o asemenea minune a naturii ne permitem să discutăm, în cele ce urmează.

Mai exact despre Insula Eleuthera, locul în care Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor își dau mână, într-un dans agitat, dar în același timp pașnic, plin de culoare și emoție, pentru ochiul uman. Insula Eleuthera din Bahamas se numără printre cele mai spectaculoase din lume, recunoscută fiind pentru apele albastre ale Mării Caraibilor care constrastează în mod fascinant cu albastrul închis al Oceanului Atlantic. Granița dintre Marea Caraibilor și Oceanul Atlantic este marcată printr-un pod (Glass Window) construit din piatră.

Cu o întindere de aproximativ 180 de km și o lătime de doar 1,6 km, Eleuthera este țărmuită, pe o parte, de Oceanul Atlantic și, pe cealaltă parte, de apele liniștite ale Mării Caraibilor.

Podul Glass Window este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insulă. Situat la aproximativ două mile în est de Upper Bogue, în apropierea Town Grigorie, în cel mai îngust punct al Eleuthera, leagă punctele de nord și de sud ale acestui loc incredibil de frumos.

Este unul dintre puținele locuri din lume unde te poți bucura de apele de un albastru intens ale Atlanticului și de apele liniștite, de culoare verde-turcoaz, ale Mării Caribilor, separate fiind de acest pod îngust de doar 10 m.

De-a lungul mai multor secole, aici exista un pod natural, din piatră, care făcea legătură între cele două extremități ale insulei Eleuther. Însă, în 1940, după mai multe uragane violente acesta a fost distrus și reconstruit.

Timp de mai multe decenii, podul a fost păstrat în stare funcțională, fiind reparat periodic, dar din cauza uraganelor din 1992 și 1999 a fost afectat serios. După Uraganul Floyd, din 1999,nu a mai rămas aproape nimic din Glass Window.

Cu toate că podul a fost reparat și autostrada reconectată, în decurs de câteva luni, geografia insulei s-a schimbat pentru totdeauna. Chiar și după un deceniu, muncitorii lucrează din greu la consolidarea țărmului.

În prezent, de pe podul de piatră se poate admira frumusețea extraordinară a Mării Caraibilor si a Oceanului Atlantic, care parcă se luptă pentru supremația acelui loc, printr-un tango al valurilor.

De-a lungul lunilor ploioase de vară, atunci când furtunile sunt periculoase, departamentul meteorologic din zonă emite avertismente cu privire la travesarea podului, din cauza valurilor care lovesc stâncile uriașe din jurul podului și pot răni turiștii.

Cu toate pericolele și toate încercările la care a fost supus de-a lugul vremurilor, acest loc te lasă pur și simplu mut de uimirie, la vederea acestor imagini incredibile. Cuvintele sunt de prisos, iar cele mai bombastice expresii sunt sărace în explicații.

Natura naște cele mai frumoase povești pe care noi, oameni, le putem împărtăși cu ceilalți muritori de rând. De aceea, credem cu tărie că Insula Eleuthera ar trebui să stea la loc de cinste în agenda celor mai pasionați fotografi din lume, dacă nu cumva deja se află acolo.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe vremea când știința se făcea cu creta în mână! „Calculam la tablă combustibilii pentru navele spațiale, acum avem apl... Aceasta este cea mai cumplită intersecție din lume! Crezi că ești un șofer suficient de bun ca să-i faci față?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x