Antena Căutare

Galerie foto inedită! Opere de artă din dolari americani: Portrete de politicieni sau Mona Lisa, toate realizate din bancnote

Legătura dintre succesul în politică şi bani nu poate fi negată de nimeni, însă un artist american răstoarnă această ecuaţie şi îşi facă un nume realizând portrete de politicieni din bani.

Legătura dintre succesul în politică şi bani nu poate fi negată de nimeni, însă un artist american răstoarnă această ecuaţie şi îşi facă un nume realizând portrete de politicieni din bani.

Mark Wagner realizează colaje folosind bancnote adevărate sau bucăţi din bancnote, creând adevărate opere de artă, scrie CNN. El transformă banii în creaturi mitice, scene fantastice sau portrete de politicieni.

Artistul american a început să folosească bancnote pentru operele sale în 1999, când s-a gândit la "cel mai obişnuit tip de hârtie pe care-l poate găsi" pentru a realiza o anumită lucrare.

"Banii sunt percepuţi diferit de oameni, însă reprezintă întotdeauna un subiect de discuţie. Însă dacă îi întrebi "Ce sunt banii?, mulţi oameni nu pot să-ţi dea un răspuns bun şi încerc să le ofer răspunsuri prin opera mea", spune Mark Wagner.

Deşi a folosit şi alte tipuri de hârtie, în ultimii zeci ani, Wagner s-a axat doar pe bancnote pentru realizarea colajelor sale.

"Partea mea favorită, care este atât de mică, este reverul drept al preşedintelui Washington (n.r. - de pe bancnota de un dolar). Una singură nu înseamnă nimic, dar dacă strângi 1.000 de astfel de bucăţi şi le lipeşti obţii o textură extraordinară", a mai spus Mark Wagner.

Fiecare colaj este realizat din bucăţi mici tăiate din bancnote, de cele mai multe ori fiind vorba despre bancnota de un dolar, pe care le lipeşte cu ajutorul unei pensule. Artistul spune că foloseşte toate părţile unei bancnote, indiferent cât de mică este aceasta.

"Mi-am dat seama că este profitabil pentru mine să folosesc bancnota de un dolar. Un dolar nu valorează mult şi pot să fac rost de el permanent. Este singura bancnotă care nu a suferit modificări din 1963, iar portretul preşedintelui american George Washington, aşa cum a fost pictat de Gilbert Stuart, este cel mai realist dintre toate. Ştim din desene că preşedintele Abraham Lincoln era urât, însă dacă te uiţi pe bancnota de 5 dolari pare că seamănă cu Kevin Costner, este departe de adevăr", susţine Mark Wagner.

Scene terifiante într-un parc din Australia. Un vultur a încercat să răpească un copil, în timpul unui spectacol... Google avertizează! Vor avea loc 4.000 de atacuri cibernetice pe lună. Guvernul spionează toți utilizatorii de internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x