Antena Căutare

GALERIE FOTO! Propaganda din Al Doilea Razboi Mondial. Ce afise impanzeau orasele

Pe langa razboiul propriu zis, cel dintre armate, Al Doilea Razboi Mondial a fost si o confruntare a aparatelor de propaganda. Pe sistemul "adevarul este prima victima", atat germanii, cat si Aliatii, si-au dat toata silinta pentru a-si ridiculiza inamicii. Adevarate "opere de arta", care transformau conflictul intr-o poveste patriotica, partial adevarata, dar departe de realitatile frontului (unde mancarea si munitia erau, de multe ori, obiecte de lux), au impanzit orasele din toata lumea. Va prezentam, in galeria foto de mai jos, cateva dintre aceste afise care au facut si reprezentat, la timpul lor, istoria.

In timp ce germanii puneau accept pe trasaturile "ariene" ale soldatilor, facand un apel la solidaritate in randul civililor, Aliatii erau inclinati catre ridiculizare. Nu de putine ori, posterele acestora reprezentau adevarate glume la adresa lui Hitler sau, in functie de front, la adresa japonezilor.

foto: thechive.com

Obiecte care au apartinut familiei regale a Romaniei, scoase la licitatie... Solutie: praful cosmic poate fi folosit impotriva incalzirii globale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x