Căutare Live

GALERIE FOTO! Propaganda din Al Doilea Razboi Mondial. Ce afise impanzeau orasele

Pe langa razboiul propriu zis, cel dintre armate, Al Doilea Razboi Mondial a fost si o confruntare a aparatelor de propaganda. Pe sistemul "adevarul este prima victima", atat germanii, cat si Aliatii, si-au dat toata silinta pentru a-si ridiculiza inamicii. Adevarate "opere de arta", care transformau conflictul intr-o poveste patriotica, partial adevarata, dar departe de realitatile frontului (unde mancarea si munitia erau, de multe ori, obiecte de lux), au impanzit orasele din toata lumea. Va prezentam, in galeria foto de mai jos, cateva dintre aceste afise care au facut si reprezentat, la timpul lor, istoria.

In timp ce germanii puneau accept pe trasaturile "ariene" ale soldatilor, facand un apel la solidaritate in randul civililor, Aliatii erau inclinati catre ridiculizare. Nu de putine ori, posterele acestora reprezentau adevarate glume la adresa lui Hitler sau, in functie de front, la adresa japonezilor.

foto: thechive.com

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Solutie: praful cosmic poate fi folosit impotriva incalzirii globale...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri