Antena Căutare

GALERIE FOTO! Vezi buncarul in care sunt stocate secretele WikiLeaks!

Cu o viata personala excentrica si un aer misterios, fondatorul WikiLeaks Julian Assange pare sa faca tot ce poate pentru a se transforma intr-un James Bond, scrie Daily Mail in editia online. Este vorba despre locul unde sunt stocate fisierele WikiLeaks, care au zguduit lumea, un spatiu desprins parca din platourile de filmare ale filmului 007.



Uriasa pestera sapata in granit sub parcul Vita Berg din Stockholm, gaazduieste zeci de servere folosite pentru stocarea informatiilor de mai multe companii.


Buncarul dezafectat a fost redeschis in 2008 cu noul sau design, futuristic, opera unei firme de arhitectura suedeze, Albert France-Lanord, care s-a inspirat din platourile de filmare ale filmelor James Bond, create de Sir Kenneth Adams.

Design-ul brutal este imblanzit de plante tinute in viata printr-un genial sistem de iluminare asemanator cu lumina solara si cascade artificiale.

In timp ce fugea de autoritatile suedeze si americane, Assange a fost nevoit sa foloseasca aceasta baza de date pentru a-si pastra pretioasele fisiere in siguranta.

Foto: Daily Mail / Rex Features

VIDEO! SUA: Un copil de doi ani se plimba singur cu transportul public... Politete de 17 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x