Antena Căutare

Gemene de 98 de ani, in Cartea Recordurilor

Frantuzoaicele Raymonde si Lucienne, 98 de ani, sunt cele mai batrane gemene de pe planeta. Ele au intrat oficial in Cartea Recordurilor (Guinness World Records 2011), scrie ziarul Sud-Ouest.

Secretul longevitatii lor nu este foarte complicat, dupa cum afirma ele. "Este bucuria de a trai", spun amandoua in acelasi timp. "Daca nu razi, nu traiesti", spune Lucienne. Nu au tinut vreun regim alimentar special, dar au mancat "cu moderatie". "Eu beau intotdeauna un lichior cu anason inainte de masa", precizeaza Raymonde, in timp ce Lucienne afirma ca prefera un paharel de whisky.

Cele doua gemene se duc si la dans la cazino, unde le place sa valseze, si sunt si adevarate sportive. De la 12 ani au inceput sa faca mult sport: gimnastica, ping-pong, basket, inot, tenis. Acum, au renuntat totusi la scaldatul in mare, pe care l-au practicat regulat pana la 95 de ani, si fac doar cateodata plimbari pe plaja.

Raymonde si Lucienne s-au nascut la 23 septembrie 1912, la Paris. Raymonde s-a casatorit prima, in 1934, ajungand sa sarbatoreasca nunta de aur inainte de a ramane vaduva, in timp ce Lucienne s-a casatorit in 1942, dar apoi s-a despartit si s-a recasatorit de doua ori.

Sunt la pensie de patruzeci de ani si traiesc la Saint-Georges-de-Didonne, in Charente-Maritime (vestul Frantei) de 38 de ani. Raymonde a avut doua fete si Lucienne, doi baieti. Ele au acum sapte nepoti si treisprezece stranepoti.

Citeste si Jurnalul!

Dinozaur cu 15 coarne, descoperit in SUA... VIDEO! Cel mai mare parc eolian maritim din lume, inaugurat in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x