Antena Căutare

Geniul de 16 ani de la Microsoft a murit

Arfa Karim Randhwa, cel mai tanar profesionist IT certificat de Microsoft, a murit din cauza unor complicatii rezultate in urma unei crize de epilepsie, informeaza Daily Mail.

Bill Gates s-a oferit sa plateasca tratamentul fetei de 16 ani din Pakistan. Karim a intrat in coma pe 22 decembrie, cand a suferit o criza de epilepsie si a facut stop cardiac. Adolescenta a facut traheoctomie, care a dus la sangerari in gat, iar medicii nu au putut sa o salveze.
O multime de oameni, printre care ministri si politicienti pakistanezi, dar si prieteni si colegi ai fetei au sprijinit familia indurerata in timpul inmormantarii.
Karim a cunoscut celebritatea in 2005, cand, la noua ani, a devenit cel mai tanar informatician care cunoaste perfect programele Microsoft. De atunci, Karim a fost invitata la sediul Microsoft si a participat la mai multe conferinte organizate de compania americana.
Autoritatile pakistaneze i-au oferit numeroase distinctii pentru performantele sale in informatica. In memoria tinerei, IT Media City din orasul pakistanez Karachi ii va purta numele.
Foto: EPA/Intact Images
Un sofer, “descarcerat”, dupa ce s-a baricadat in masina ca sa scape de politie... S-a descoperit mormantul vechi de 3000 de ani al unei cantarete din Egipt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x