Antena Căutare

Gheata de la Polul Nord se topeste in timp record. Vom atinge cel mai scazut nivel din istorie

Cantitatea de gheata din zona arctica urmeaza sa scada pana la sfarsitul acestei luni, atingand cel mai scazut nivel de pana acum, informeaza BBC News.

Pe 13 august, intinderea de gheata masura 483.000 de kilometri patrati, iar procesul de topire va continua pana la sfarsitul lunii septembrie, atrag atentia cercetatorii de la US National Snow and Ice Data Center.

Astfel, specialistii de la centrul amintit atrag atentia ca intinderea de gheata este pe cale scada sub precedentul record negativ inregistrat in anul 2007.

Cantitatea de gheata din zona polara ajuta la pastrarea echilibrului sistemului climatic global. De asemenea, datorita suprafetei sale lucioase, calota inghetata reflecta peste 80% din lumina solara, mai precizeaza cercetatorii.

Drept urmare, atunci cand gheata se topeste, creste si suprafata oceanului expusa luminii solare care este absorbita in cantitate de 90% si conduce la incalzirea Oceanului Arctic, potrivit Antena 3.

Chelnerii pot acum sa rasufle linistiti: s-a inventat tava de pe care nu cade nimic!... "Viata in roz" - dusa la extrem de o britanica obsedata de aceasta culoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x