Antena Căutare

"Dumnezeu binecuvântează America" în fiecare zi, din 1973 și până în prezent. De ce?

4 iulie, o zi importantă în istoria celei mai mari puteri economice din lume. Pentru Statele Unite ale Americii această dată este un simbol al realizării democrației și unității în diversitate.

4 iulie, o zi importantă în istoria celei mai mari puteri economice din lume. Pentru Statele Unite ale Americii această dată este un simbol al realizării democrației și unității în diversitate.

Cu fiecare ocazie de sărbătoare, cu fiecare discurs politic, expresia "God bless America (Dumnezeu să binecuvânteze America - n.r.)" devine tot mai populară, precum un element de identificare a poporului american.

Astăzi, discursul președintelui Barack Obama se încheie de fiecare dată cu această expresie.

Dar de unde vine și care este semnificația sa?

Ei bine, de câteva decenii încoace expresia este bine cunoscută în cultura americană. "Dumnezeu să binecuvânteze America" s-a auzit prima dată pe 30 aprilie 1973, când președintele Richard Nixon a folosit-o în mijlocul scandalului Watergate, scrie Huffington Post.

Ulterior, președintele Ronald Reagan a început în mod regulat să o folosească. De atunci, aceasta a fost o urare standard de făcut în încheierea discursurilor oficiale prezidențiale.

Desigur, și americanii s-au întrebat de unde vine această sintagmă și cum a reușit să devină atât de populară, nu numai în SUA, ci în întreaga lume.

"Strategia lui Dumnezeu", o modalitate de inspira protecția divină

David Domke și Kevin Coe, au scris în 2008 o carte cu titlul "Strategia lui Dumnezeu". Textul subliniază modul în care liderii politici au invocat credința în Dumnezeu în discursurile lor, în ultimii 75 ani.

Într-o descriere oficială a cărții, autorii susțin că "semnalele religioase" au fost în mod intenționat trimise de către ambele tabere politice, democrati si republicani, în special de la alegerea lui Reagan, în 1980.

Dar care a fost motivul pentru care Nixon a apelat la Divinitate? Se pare că președintele a imlorat public națiunea să se roage pentru el, înainte de a rosti "Dumnezeu să binecuvânteze America."

De-a lungul vremii, expresia și-a pierdut sensul și a fost tratată de către președinți ca o modalitate de a inpira poporului american protecție divină și stabilitatea traiului.

Aligatorul cu două capete s-a arătat pe malul unui râu... Serialul "Modern Family" are o variantă iraniană: Cuplul de gay a fost eliminat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x