Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 12 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Astăzi, 12 iulie 2024, Google surprinde utilizatorii săi cu un doodle special care celebrează Shiratani Unsuikyo, o pădure antică de cedri situată pe insula Yakushima din Japonia, ce adăpostește unii dintre cei mai vechi copaci din această țară.

Google marchează ziua de azi, 12 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația | google doodle

Doodle-ul de astăzi poate fi văzut pe pagina principală a Google în mai multe țări, incluzând Japonia, Statele Unite și multe altele. Acesta ilustrează frumusețea naturală a pădurii Shiratani Unsuikyo, evidențiind biodiversitatea sa impresionantă și peisajele fermecătoare care au inspirat animația celebră "Princess Mononoke".

Google marchează ziua de azi, 12 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Shiratani Unsuikyo este cunoscută pentru biodiversitatea sa excepțională, datorată în mare parte cantității impresionante de precipitații pe care insula Yakushima le primește anual. Localnicii glumesc adesea că aici plouă 35 de zile pe lună, iar insula înregistrează cele mai mari cantități de precipitații din întreaga Japonie, adesea depășind 8.000 mm pe an. În această regiune și împrejurimile sale, se găsesc aproximativ 1.900 de plante, 150 de specii de păsări și 16 specii de mamifere, multe dintre ele fiind endemice, precum macacul Yakushima și cerbul Yaku.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 11 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Articolul continuă după reclamă

Pădurea Shiratani Unsuikyo face parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și poate fi explorată printr-o serie de trasee de drumeție. Vizitatorii se pot bucura de peisajele magice, inclusiv pârâuri susurătoare și bușteni acoperiți de mușchi - aici se găsesc aproximativ 600 de tipuri diferite de mușchi. Aceste priveliști încântătoare au fost sursa de inspirație pentru filmul animat "Princess Mononoke", lansat pe 12 iulie 1997.

Unul dintre cele mai lungi trasee din pădure duce la Jomon Sugi, cel mai vechi copac din pădure. Acest arbore străvechi este estimat a avea între 2.000 și 7.000 de ani, fiind denumit Yakusugi, un titlu acordat cedrilor cu vârsta de peste 1.000 de ani. Drumeția către și de la Jomon Sugi durează între 10 și 12 ore.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 10 iulie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Peisajele uluitoare din Shiratani Unsuikyo sunt unice în lume. Datorită eforturilor de conservare și legilor care reglementează protecția mediului natural, aceste priveliști vor putea fi admirate și de generațiile viitoare.

Astăzi, Google ne amintește de frumusețea și importanța conservării acestor locuri naturale prin doodle-ul său special, invitând utilizatorii să descopere și să aprecieze comorile naturale ale lumii.

Iluzie optică virală. Găsește inelul din grădina cu legume în cel mai scurt timp posibil. Care este răspunsul... Un bărbat și-a găsit banii econimisiți, pe care îi păstra în sobă, arși. Ce s-a întâmplat când a mers cu ei la bancă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x