Antena Căutare

Gropometrul, o aplicatie pentru telefonul mobil care le arata soferilor unde sunt gropile din asfalt

Avem o tara de da-n gropi! Si nu in cateva, ci in 60.000. Ca atare, sase tineri au inventat Gropometrul. Este o aplicatie pentru telefonul mobil care le arata soferilor din timp unde sunt gropile din asfalt. Denivelarile de pe sosea sunt marcate pe o harta, astfel soferii le vad si le evita. In plus inventia autentic romaneasca nu este doar eficienta, ci este si gratuita si poate fi descarcata de pe net.

Romania are gropi cat sa dea si altor state. Asa se face ca Gropometrul are mult de lucru. Aplicatia foloseste un senzor pe care majoritatea telefoanelor inteligente il au. Acesta detecteaza gropile si denivelarile.

Gropile detectate de aplicatia deschisa pe telefon vor fi marcate cu rosu. Cele inregistrate de alt autoturism sunt bifate cu mov.

Pentru toate acestea avem nevoie de Gropoharta. Pe ea sunt inregistrate toate gropile prin care au trecut utilizatorii aplicatiei. De exemplu, harta gropilor din Bucurestilor arata ca in centrul Capitalei asfaltul nu este ca in palma, ci mai este adancit de la canicula de vara trecuta sau este denivelat de cate un capac de canal care nu a fost pus cum trebuie.

Programul este foarte usor de instalat pe telefonul mobil. In momentul de fata Gropometru este disponibil pentru telefoanele Android si IOS. Este o aplicatie gratuita care se downloadeaza din Google Play sau App Store.

Pana in prezent, la nivelul intregii tari, aplicatia arata ca avem peste 60.000 de gropi pe sosele din Romania.

IMAGINI SOCANTE! Stevie Starr, "omul cu stomacul de cauciuc", a inghitit cuie in platoul de la "Acces Dir... Drapel gigant in fata Palatului Parlamentului, cu ocazia Zilei Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x