Antena Căutare

"Gurita mica si rosie ca o cireasa coapta, un corp minunat, sculptat parca": Vezi cum arata prima Miss Romania!

In 1929, Magda Demetrescu devenea prima Miss Romania. In varsta de 18 ani, tanara romanca a fost aleasa drept cea mia frumoasa din tara de catre un juriu din care facea parte si scriitorul Liviu Rebreanu.

Primul concurs de miss s-a desfasurat in tara noastra in 1929, iar criteriile pentru inscrierea in competitie nu se mai aplica astazi. Tinerelor li se cerea sa nu fie maritate, sa nu se machieze sau sa poarte corset si sa aiba o moralitate fara cusur.

Cea care a indeplinit aceste cerinte a fost Magda Demetrescu, fiica arhitectului Nicolae Demetrescu. Juriul care a desemnat-o castigatoare era format din importanti oameni de cultura precum Liviu rebreanu, prozatorul Nicolae Batzaria, actrita Maria Giurgea sau sculptorul karl Storck.

Liviu Rebreanu a descris-o in felul urmator pe prima Miss Romania: "Gurita mica si rosie ca o cireasa coapta, un corp minunat, sculptat parca, in cea mai fina marmora, un piciorus micut si nervos, brate pline, de o albeata stralucitoare, iata admirabilele elemente ce impodobesc pe aceea care va purta tricolorul frumusetii romane peste Ocean, la concursul international din Galverston”.

Dupa ce a fost desemnata castigatoare, Magda ar fi declarat: “Ma induioseaza si ma stinghereste aceasta atentie deosebita. Cu ce am meritat-o si voiu putea oare, Doamne, Doamne, sa infatisez in America toata frumusetea tarii mele?”.

In iunie 1929, Magda Demetrescu a reprezentat Romania la concursul Miss Universe. S-a clasat pe locul sase, a castigat 100 de dolari si un ceas de mana.

Foto: eroiiromanieichic.ro

VIDEO: Chris P. Bacon, porcusorul cu tractiune pe fata!... Canada: Peste 600.000 de oameni sunt asteptati la "Balul Zapezii"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x