Căutare Live

Haina cu aer condiţionat, la un pas de a deveni realitate

Ceea ce în urmă cu câţiva ani părea o idee năstruşnică, s-ar putea transforma în viitorul apropiat într-un produs disponibil pe scară largă.

Ceea ce în urmă cu câţiva ani părea o idee năstruşnică, s-ar putea transforma în viitorul apropiat într-un produs disponibil pe scară largă.

Japonezii la Sony au dezvoltat un prototip de aer condiţionat portabil, de dimensiuni mici, care poate fi ataşat la baza gâtului unei haine obişnuite.

Pentru a vedea în ce măsură utilizatorii sunt interesaţi de un astfel de produs, cei de la Sony l-au transformat într-un proiect de crowdfunding, în care cei interesaţi îşi demonstrează interesul prin donaţii. Proiectul s-a dovedit un succes, ajungându-se rapid la suma ţintă de 66.000.000 yeni.

Numit Reon Pocket, aşa-zisul aer condiţionat la purtător se ataşează unei haine prin intermediul unui buzunar cusut la baza gâtului.

Dispozitivul foloseşte efectul Peltier şi absoarbe căldura atunci când printr-o joncţiune circulă curent electric. Acesta poate reduce temperatura cu 5 grade sau o poate creşte cu 10 grade Celsius, fiind util şi împotriva frigului şi a căldurii.

Reon Pocket este suficient de mic pentru a fi strecurat sub haina unui costum, fără a se face remarcat.

Controlarea temperaturii se face în prima fază manual, prin intermediul unei aplicaţii de smartphone. Producătorul spera ca, printr-un update, să lanseze şi un mod automat de reglare a temperaturii.

Marea problemă este autonomia. Durata de viaţă a bateriei este de sub 2 ore după un ciclu complet de alimentare, alimentare ce se realizează prin intermediul unui port USB-C.

Reon Pocket va fi lansat oficial pe piaţa japoneză în martie 2020 şi va costa 12.760 yeni (aproximativ 500 de lei).

Sursa : news.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Ultimele știri